torstai 19. kesäkuuta 2014

PitsipalloVihdoinkin kolmen vuoden jälkeen vanhempi tyttö saa lamppuunsa varjostimen. Olen kokeillut erilaisia viritelmiä ja keskeneräisinä niitä on roikkunut katossakin, mutta mikään ei ole toiminut niin kuin suunnittelin.


Pääsiäisenä näin Nurmeksen käsityökeskuksessa isoja, virkattuja pitsipalloja, joissa oli valosarja sisällä. Näin sellaisen heti tytön huoneen valaisimena. Ostin paperinarua sekä jätti-ilmapallon virkatun pallon kovettamiseen ja sain kaupan päälle pitsipallon ohjeen. Virkkasin päivässä pallon valmiiksi. Liima-vesiseoksella kovettaminen meni kuitenkin täysin pieleen, joten pikku tauko oli paikallaan.Kesän alussa uusi yritys, tällä kertaa ohuemmasta paperinarusta ja suuremmalla koukulla (10 mm). Jännät paikat oli taas kovetusvaiheessa, eikä tämäkään ole pyöreätä nähnytkään. Mutta ei se niin paha ole kuin ensimmäinen. Hiukkasen irvistyttää kun ohi kävelen, mutta siellä se katossa nyt roikkuu.


Tässä vielä kuva ensimmäisestä versiosta. Värikin vaihtui oranssista valkoiseen, sillä en oikeastaan pitänyt valosta joka oranssin pallon sisältä heijastui. 

Ihanaista juhannusta teille lukijoille! Meillä onkin nyt ihan oma valopallo katossa ja villasukatkin valmiina, joten eiköhän tästä tule oikein mukava juhannus:)

19 kommenttia:

 1. Tuo on kiva! Minäkin tahtoisin tehdä tuollaisen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on kyllä helppo virkata, mutta tuon kovetusvaiheen kanssa meinasi mennä hermo:) Ehkä mä en vaan tajunnut jotain oleellista...

   Poista
 2. Se on hieno! :) Voin kuvitella, että värillisessä pallossa valo on tosiaan erikoinen. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kieltämättä oranssivalo yllätti:) Muuttui aika hämäräksi koko huone...

   Poista
 3. Hieno valaisin tuli! Kärsivällisyys kannatti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kärsivällisyys ainakin kasvaa, kun käsitöitä harrastaa:)

   Poista
 4. Täälläpä löytyi kiva blogi. Minusta pallolamppu on hyvän näköinen.

  VastaaPoista
 5. Tosi hieno! Minulla on ikuisena ongelmana löytää kivoja lamppuja, mutta tuo on tosi kaunis. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla on päähän pinttymänä tehdä kaikki mahdolliset lamput itse:)

   Poista
 6. On todella upea! Valkonen tai vaalee on kyl kaikkein helpoin noissa valoissa, ko se narun väri taittuu sit valoon helposti.

  VastaaPoista
 7. On upea, ei ollenkaan kuvasta huomaa etteikö olisi pyöreä. :)

  VastaaPoista
 8. Hieno! Paljonko tähän meni paperinarua ja mikä on pallon halkaisija?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Halkaisija on noin 30 cm, mutta en millään muista paljonko paperinarua tähän meni. Maksimissaan kaksi vyyhtiä, ellei sitten yksi.

   Poista
 9. Hei! Olisiko sinulla jakaa tähän ohje? Olen itse kans aikanaan tämmöisen virkannut ja nyt haluaisin tehdä toisen, mutta ohje on kadoksissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sain ohjeen printattuja A4:lle Taitokeskuksesta, ja se on tainnut kadota jo aikoja sitten. Toisaalta kun ohje ei ole omani, niin minulla ei ole myöskään oikeutta jakaa sitä muille. Uskoisin, että saat ohjeen Taitokeskuksista, kun ostat samalla paperinarua projektia varten.

   Poista

Kiitos kommentistasi! ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...