sunnuntai 22. kesäkuuta 2014

Hitofude


Joulusta juhannukseen tässä meni. Nautinnollista neulomista, pingotuksen kanssa taistelua, hiukkasen purkamista sekä uudelleen neulomista, ja lopputulos on aikalailla täydellinen.


Hitofude Cardigan on kaunis, elegantti neule, joka pomppasi heti ilmestyttyään neulejonooni. Tampereen messuilta ostin Titityyltä The Uncommon Threadin Merino Silk Fingeringiä, ja joulunpyhinä loin ensimmäiset silmukat. Takki neulotaan yhdessä osassa ylhäältä alaspain. Yhdellä jättilankakerällä neulottaessa pääteltäväksi jäisi vain aloitus- ja lopetuslanganpäät.


Neule eteni sulavasti, ohje on selkeä ja lanka aivan ihanaa. Alaosan pitsi neuloitui myös vauhdilla. Pingotuksen jälkeen neule oli kuitenkin pettymys. Hihat kiristi eikä pituutta ollut tarpeeksi. Takin sivuhelmat jäivät roikkumaan navan yläpuolelle, ja vaikka miten peilailin, se ei vaan tuntunut hyvälle. Pidemmän tauon jälkeen uusi yritys pingotuksen suhteen, mutta aivan sama lopputulos.


Kesän alussa nappasin neuleen reissulle mukaan. Purin joustinneuleen ja neuloin alareunaan pitsiä reilu parikymmentä kerrosta lisää. Kesällä pingotus onnistuu helposti parvekkeella ja tällä kertaa siinä ei ollut mitään ongelmaa. Hihoihin ja hartioihin tuli sopivasti leveyttä ja takin pituus on just sopiva. Ihana tunne, kun olin jo luullut ettei tästä mitään tule. 


Upea neule, suosittelen kaikille! Ehdottomasti neulon tämän vielä joku päivä uudelleen.

31 kommenttia:

 1. Näin tän saman mallin neulottuna jossain toisessakin blogissa ja ei napannut yhtään meikäläistä vaan nyt kyllä on niin hyvännäköinen että sehän on,sit heti tehtävä itsellekin oma! Upea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitoksia! Tästä tulisikin hiukkasen erilainen, jos langan vaihtaisi sellaiseen jossa ei ole tuota silkin kiiltoa. Sellaista ehkä seuraavaksi? Ja voisihan tämän tehdä pitkillä hihoillakin...

   Poista
 2. Kaunis neule!
  Malli ja väri kohdillaan!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmaa on aina ihana:) Ja on muuten tosi näppärä malli myös mekon kanssa pidettäväksi.

   Poista
 3. Onpa kaunis! Kyllä kannatti taistella valmiiksi. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi en luovuttanut! Olin kyllä valmis jo purkamaan kokonaan ja tekemään uudelleenkin, jos ei olisi tuo pituuden lisääminen pelkästään riittänyt.

   Poista
 4. Uskomattoman kaunis! Työ siis tekijäänsä kiittää!!!!

  VastaaPoista
 5. Oi miten kaunis ja pehmeän oloinen.

  VastaaPoista
 6. Olen katsellut tätä mallia Ravelryssa. Sun versiosi on ehdottomasti yksi kauneimmista!

  VastaaPoista
 7. Todella kaunis! Teet aina niin kaunista jälkeä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. PIngotus tekee kyllä ihmeitä näille pitsimalleille, ja hyvin on lanka kestänyt vaikka kolmeen kertaan venyttelin mittoihin:)

   Poista
 8. Ahh, kaunis! Sama malli kans puikoilla, TUT Silky Singlesistä, ja ajattelin jo valmiiksi neuloa enemmän mittaa helmaa. Että kiitos tästä kokemuksesta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olispa vaan itsekin tajunnut:) Yhtään en hahmota, miten paljon se pitsi pingotuksessa venähtää. Oliskohan tässä auttanut se kuuluisa mallitilkku...

   Poista
 9. Todella onnistunut neule, ihana!

  VastaaPoista
 10. Kaunis malli! Onneksi muokkaus ja pingotus tepsivät. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä:) Onnistumisen jälkeen riittää taas intoa seuraavaan projektiin.

   Poista
 11. Urhoollisesti taisteltu helman kanssa. Ja kaunis on lopputulos! :)

  VastaaPoista
 12. Todella kaunis! Nyt alkoi itseäkin houkuttaa tuo neulemalli...

  VastaaPoista
 13. Todella nätti ja elegantti. Tuota pitäis mielellään töissäkin!

  VastaaPoista
 14. Voi, tämä on kyllä todellakin ihan täydellinen! Ottaisin kyllä mielelläni omaankin neulejonooni, jos vain rohkenisin edes yrittää tällaisen neulomista!

  VastaaPoista
 15. Apua, aivan ihana! :) Pitäiskö sitä tämäkin mahduttaa jonoon... Neuleinnostus, kiitos kun tulit takaisin! Hirveän inspiroitunut olo ja tekis mieli tehdä vaikka mitä! :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...