perjantai 30. elokuuta 2013

Synttärit


Tällä viikolla meillä on juhlittu kauan odotettuja 8-v kaverisynttäreitä. Olisi kiva askarrella ja näpertää enemmänkin tyttöjen synttäreille, mutta olen yleensä niin viime tipassa liikenteessä, etten saa paljoakaan aikaiseksi. Tällä kertaa otin tavoitteeksi tehdä jotain pientä viikonlopun aikana ennen juhlia. 


Kaverilahjoiksi virkkasin heijastimet parin muun pikkutavaran mukaan. Yksi kutsutuista oli jo ennakkoon vähän vihjannut, että olisipa kiva jos virkkaisin tai neuloisin jotain heillekin. Siitä se ajatus sitten lähti ja päädyin lopulta näihin virkattuihin heijastimiin, joita olen tehnyt aiemminkin. Vaatimuksena oli nimittäin seuraavat: helppoa, nopeaa, materiaalit valmiina ja jotain mikä sopii sekä tytöille että pojille. 


Lukemattomissa blogeissa olen myös ihaillut silkkipaperipalloja, ja nyt ajattelin tehdä niitä meillekin tyttöjen suureksi iloksi. Hankin materiaalit 10 palloon ja ajattelin, että nehän tekee tuosta vaan. Väärin! Ja sanotaanko niin, että näiden tekemisessä ei ollut ainuttakaan vaihetta, josta olisin nauttinut.


Näkee kyllä jäljestä, että pallukat väkersi erittäin kärsimätön askartelija, mutta näyttäviä ne on silti. Muutama roikkuu vieläkin katossa, kun ovat niin kauniita! Mutta miten näitä säilyttäisi hyväkuntoisina seuraaviin juhliin? Googlen avulla ohje palloihin löytyi täältä.


Juhlien jälkeen neiti 8-v oli oikein innoissaan ja tyytyväinen. Minä taas olen onnellinen siitä, että tytöllä on niin ihania kavereita! Loppujen lopuksi väsyneimpiä taisivat olla kissat. Lapsirakkaat kisut olivat sen verran sosiaalisia ja bileissä mukana, että uni tuli samantien kun vieraat lähtivät. 

13 kommenttia:

 1. Voi miten ihana idea nuo heijastimet! Synttäreiltä tuntuu nykyään olevan tapana että vieraat lähtee lahjakassien kera...ja oon itse vähän vierastanut ajatusta, mutta tällä tavalla toteutettuna; Tykkään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaati kyllä minultakin totuttelemista nuo lahjakassit, kun ei silloin omassa nuoruudessa:) Onneksi meilläpäin niistä ei taideta ottaa hirveää stressiä ja kukin tekee mikä hyvältä tuntuu. Jatkossakin aion tsempata ja tehdä jotain pientä itse.

   Poista
 2. Mainio kaverilahjaidea! Ja kohtahan noita heijastimia jo tarvitaankin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt kun vauhtiin pääsin, niin uusia ideoita olis jo muutama lisää. Pitää kirjoittaa jonnekin ylös, että muistan sitten seuraavissa juhlissa:)

   Poista
 3. Aivan ihana idea nuo heijastimet! Taidan varastaa oman pojan synttäreille tuon idean!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siitä vaan:) Näitä on hauska ja nopea virkata! Pitää vielä omille tytöille tehdä, kun jäivät ilman:)

   Poista
 4. Hauskat heijastimet. :) Heh, mun piti kanssa kerran tehdä juhliin 5-6 silkkipaperipalloa. Kun olin siihen ensimmäiseen liimannut 40 paperilevyä mahdollisimman hankalasti, alkoi tuntua siltä, että less is more... ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama kävi kyllä mielessä useammin kuin kerran:)

   Poista
 5. Onpa söpöjä heijastimia! Tuollaisia minäkin saattaisin jaksaa virkata. :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jaksaa, jaksaa:) Ei mene kuin viitisen minuuttia.

   Poista
 6. Onnea synttärisankarille ja äidille :) Aivan huiput nuo kaverilahjat!!! Tosi kauniit!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ja on se ihanaa kun nämä pienetkin osaa arvostaa itse tehtyä:)

   Poista
 7. Ihania heijastimia...tuota ideaa saattaisin joskus lainata jos saa =)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...