tiistai 6. elokuuta 2013

Hoje


Neulekerhoasialla jälleen... Kevään yksi paketeista piti sisällään Hopeasäikeen Sukkaa ja Mari Muinosen huiviohjeen. Hoje-huivia oli kiedottu mallin ympärille useammalla eri tavalla. Sen verran houkuttelevasti, että tuli tunne, etten tule toimeen ilman tuollaista huivia. Huivi on noin pari metriä pitkä ja sen päässä on napit, joten sitä voi pitää myös tuubina kaulan ympärillä. 


En ole pitkään aikaan neulonut tällaista pitkää ja kapeaa huivia. Aika äkkiä touhu kävi puuduttavaksi. Alussa mielenkiintoa piti yllä nuo pampulan 5 oikein yhteen kavennukset. Ohjeessa oli kyllä selitetty, miten se kuuluisi tehdä, mutta en vaan ymmärtänyt/osannut. Joka kerta tuli hiukkasen erilainen ennen kuin löysin tavan, jolla sain kavennukset tehtyä ilman suurempia reikiä. Koko kesä tämän neulomiseen menikin. Välillä oli pakko pitää taukoa. Ja voi pettymys, kun huivi oli valmis ja pingotettu. Yritin kieputtaa sitä kaulan ympärille eri tavoin, mutta pitsi jäi piiloon ja koko huivi meni ryttyyn. Jos sen haluaa asetella kauniisti, tarvitaan peili ja aikaa. Minä taas haluan, että huivi on sellainen, jonka voi vauhdissa kietaista kaulaan ja lähteä. Piti ihan (käyttö)ohjeesta katsoa, miten huivi pitäisi kaulaan laittaa. Yrityksistä huolimatta ei onnistunut. Huivin turkoosi väri on ihana, mutta jään vielä miettimään tämän huivin kohtaloa. 

11 kommenttia:

 1. Voi hoje, harmi kun huivi ei toimi käytännössä. Nääääin lähellä on ollut monta kertaa tuon mallin aloittaminen, mutta oon tuskaillut tuon saman puuduttavuuden sekä sen pingottamisen haasteellisuuden kanssa. Taidan harkita edelleen vielä hetken...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suorana huivina Hoje voisi ollakin toimiva, mutta olisin halunnut käyttää tuubina ja kieputella kaulan ympäri. Ohjeessa huivi näytti paljon ilmavammalta, ehkä mun olisi pitänyt pingottaa vielä reipppaammalla kädellä. Ja voishan sen vieläkin tehdä, mutta pidetäänpä pikku tauko tämän kanssa.

   Poista
 2. Hojesi näyttää kyllä aivan ihastuttavalta ja värikin on tosi kaunis, mutta onpa harmi, jos huivin nätti kuvio jää kaulalla ihan kokonaan piiloon. Hankalasti kaulalle aseteltavat huivit tuppaa ainakin mulla jäämään käyttämättä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuvio on kyllä todella kaunis ja tällaista huivia minulta ei ennen löytynytkään, joten kovasti odotin valmista huivia. Tiedän itsekin, että jää minulta käyttämättä, joten katsotaan jos kelpaisi jollekin muulle.

   Poista
 3. Hirmuisen kaunis tuo kuvio kun on näkyvissä :) Harmillista, että on vaikeasti puettava niin että näkyisi käytössäkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on:) En yhtään itsekään pysähtynyt miettimään, että tuubimallisena kuvio on helposti piilossa ja vaikka millä mutkalla.

   Poista
 4. Kaunis huivimalli ja hieno toteutus.

  Musta tuntuu, että jossain kolmiomallisessa shaalissa saattaa pitsikuvio olla hetken näkyvissä... ennen kuin kieputan senkin kaulani ympärille myttyyn. ;)

  Onneksi on blogit, jotta huivit näyttäytyvät edes kuvissa, edes hetken, koko komeudessaan. :D

  VastaaPoista
 5. Minulla on tuo sama lanka ja ohje vielä odottamassa ja tämän kirjoituksesi jälkeen mietin ehkä vielä hetken, mitä tuosta aivan ihanasta langasta toteutan. Minulla on useampi pitkä ja kapea (tai kapeahko) pitsihuivi, jotka eivät näytä miltään kun ovat myttynä kaulan ympärillä.

  Tosin, noissa kuvissa tuo huivi näyttää kyllä ihan hyvältä :-)

  VastaaPoista
 6. ensinnäkin. tosi kaunis väri! Ja nätti kuviokin, mutta harmi jos jää piiloon. Mulla näitä neuledisastereita on sattunut nyt jo niin monta että meinaa mennä into koko neulomisesta... höh. sitä ihanaa onnentunnetta odotellessa oikein kivaa kesän jatkoa sinnekin!!

  VastaaPoista
 7. Upea väri ja kauniit pitsit, harmi ettei lopputulos vastannut odotuksia. Ehkä huivi olisi syytä laittaa hetkeksi lepäämään kaappiin, ottaa esille myöhemmin ja sitten se vois alkaa jo tuntua/näyttää paremmalta kun on vähän kypsytellyt? :)

  VastaaPoista
 8. Onpa harmi, ettei valmis huivi tunnu kivalta. Tosi kaunis se kyllä on!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...