maanantai 26. elokuuta 2013

Olive basket


Minulta löytyy vaikka millaisia selityksiä sille, miksi joku neule tai virkkuu on jäänyt kesken. Niin kuin tämä Amy Millerin Olive Basket. Aloitin neuletakin melkeinpä päivälleen vuosi sitten. Olin ensimmäisen Still lightin myötä tykästynyt Dropsin Alpacaan. Siinä oli ihana kävellä talvipakkasilla töihin, kun ei koskaan paleltanut. Niinpä halusin samasta langasta myös neuletakin. Lanka on ohuempaa kuin ohjeessa, mutta uhkarohkeasti neuloin pienimmän koon mukaan. Still light venyi sen verran reippaasti, että pelkäsin samaa tämänkin kohdalla.


Takki neulottiin alhaalta ylöspäin ja kainaloiden kohdalla eroteltiin etukappaleet takakappaleesta. Siinä se ensimmäinen ahdistus tulikin, kun piti saada kaikki kädentiet samankorkuisiksi. Mittaaminen tympi niin paljon, että homma jäi siihen. Toinen stoppi taas tuli siinä vaiheessa, kun piti ommella hihat sekä kaulus niskan takana yhteen ja kiinni takakappaleeseen. Selityksiä, selityksiä, mutta niin vain homma kesti vuoden. Onneksi on Ravelry, josta kävin välillä tarkastamassa, mitä kokoa neuloinkaan.Suuri helpotus, että sain tämän kuitenkin valmiiksi! Se on juuri sellainen kuin alunperin kuvittelin. Hiukkasen pieni, jos haluaisin pitää sitä kiinni, mutta oikeastaan pidän neuletakit aina auki. Neutraali vaaleanhailakka väri sopii muuhun vaatetukseen ja neuletakki on juuri niin lämmin kuin toivoin. Malli on muuten yksinkertainen, mutta kauluksen ja hihansuiden tuplahelmineule tuo takkiin vähän extraa. Nyt olen valmis viileisiin syysiltoihin ja tuleviin talvipakkasiin, tosin nyt vielä nautitaan elokuun auringosta.

18 kommenttia:

 1. Mää oon nyt vaan sanaton sen edessä, että oot saanut aikaan jotain näin harmoonisen kaunista. Herkkää ja kaunista, sitä tämä on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä toivon, että tästä tulee sellainen luottoneule jonka vois vaikka joka päivä vetäistä ylleen. Sellaista mulla ei vielä ole:)

   Poista
 2. It 's beautiful, elegant and refined. also the color is perfect. Congratulations!

  VastaaPoista
 3. Onpa kaunis ja niin ihanan hempeän värinen!
  Sait mut miettimään, että mistähän minä löytäisin intoa kaivella esiin ja saattaa loppuun muutaman huolellisesti piilotetun ikuisuusprojektin... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä intoa taidetaan tarvita vähän joka paikassa:) Täälläkin odottaa "muutama" neule uutta innostusta,

   Poista
 4. Kaunis. Onneksi sait tehtyä valmiiksi. Tuplahelmineuleessa on kivasti ryhtiä, pidän siitä itsekin kovin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Yksinkertaiset jutut on monesti niitä parhaimpia. Ainakin uskoisin, että tämä on sen verran ajaton neule, että menee vuosia jos vaan en kuluta puhki:)

   Poista
 5. Tosi kivan näköinen takki! Paljonko lankaa kului ja millä puikkokoolla neuloit?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nelosen puikoilla neuloin, mutta nyt on vähän hakusessa lankamäärä. En ollut merkannut kulutusta minnekään, mutta jälkikäteen yritin sitten laskea vähän sen mukaan, missä näkyi langanvaihdot. Arviolta 5 kerää. Ja vaakaahan mulla ei ole vieläkään, että saisin tarkan painon.

   Poista
 6. Tosi kaunis takki. Kannatti käyttää vuosi kun lopputulos on noin ihana =)Joskus parhaat jutut tarvii hieman aikaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta! Onneksi en luovuttanut ja onneksi siitä tuli niin mieluinen. Olisi voinut mennä pahastikin mönkään, kun niin arpapelillä lähdin langan ja koon kanssa liikenteeseen.

   Poista
 7. Todella hienostuneen tyylikäs- niin väriltään kuin malliltaan!

  VastaaPoista
 8. Ihana! Täydellisen onnistunut malli, mitoitus ja väri. Onneksi tsemppasit ja jatkoit loppuun asti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näitä onnistumisia tarvitaan välillä, seuraava tekele näyttää ainakin tällä hetkellä kaikkea muuta kuin hyvin istuvalta.

   Poista
 9. Ihana jakku, kaunis malli ja kaunis väri!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...