sunnuntai 8. toukokuuta 2016

Iceberg

Vähän aikaa sitten olin hieman hukassa tämän neulontaharrastukseni kanssa. Teki mieli neuloa, mutta mitä. Huiveja, sukkia, lapasia ja pipoja on tarpeeksi. Pari paitaa sai purkutuomion. Uudet aloitukset jäivät kesken, jos yhtään tuntui siltä, ettei lopputulos miellytä.


Nämä Veeran testineuleet tulivat siis erittäin hyvään väliin. Sain uutta intoa ja uudenlaisen tarkoituksen tälle (maaniselle) neulomiselle. Aikataulun vuoksi valmistakin tuli ja kokeilin rohkeammin uusia neulemalleja.


Niin kuin tämä Iceberg. Ohjeita etsiessä olisin ehkä päätynyt perinteisempään malliin ja jäänyt paljosta paitsi. Ensinnäkin tämä menee sarjaan nopeasti valmistuvat (6 mm puikot) ja neuloessa tapahtuu sieleästä neuleesta huolimatta riittävästi, joten paita valmistuu huomaamatta.


Kaulus, hihansuut ja helma on neulottu seeded ribbingillä, suomeksi kenties helmineulejoustinta? Tykästyin neulepintaan ja tulen käyttämään sitä myöhemminkin vaikkapa pipossa.


Paita on laatikkomallinen ja sivuista reilusti avoin. Lisäksi etukappale on takakappaletta lyhyempi. Itse neuloin sen hieman pidemmäksi ja muotoiluvaiheessa se venähti pituutta vähän liikaakin.


Lankana tässä on Rowanin Felted Tweed. En ymmärrä, miksi olin hillonnut tätä ihanuutta varastossani vuosia neulomatta siitä mitään. Ehkäpä sopivaa projektia kannatti odottaa. Väri on vaaleanharmaa, mutta tietyssä valossa se näyttää helposti beigeltä.


Käytössä Iceberg on ollut yksi suosikeistani Veera Välimäen  Bespoke: Sweaters -kokoelmasta.

12 kommenttia:

 1. Onpa kaunis paita!

  Ja kyllähän nyt hyvää lankaa pitää malttaa kypsytellä ennen kuin laittaa sen puikoille :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan se nyt iloinen yllätys, kun omasta varastosta löytyy paitamäärä sopivaa lankaa:)

   Poista
 2. Tää on ihana! Ojeen kuvista en olisi bongannut tätä ollenkaan, mutta sun versio on todella kivan näköinen. Johtuu ehkä tuosta vähän pidemmästä etukappaleesta - pienestä se voi joskus olla kiinni. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Pidempi etukappale tuntuisi sopivan mulle paremmin tai ainakin siinä on mukavampi olla:) Onneksi tämäkin on niin helppo neuloa mieleisekseen!

   Poista
 3. Pitääpä laittaa itsekin tahtia puikolla tuon samanlaisen pienen jumin jälkeen. Onneksi se into aina jostain kumpuaa uudelleen :)

  P.S. Pavement lähti puikoille jo "marinoituneesta" langasta ... kyllä niitä pitää aina välillä säilöä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi tästäkin jumista selvittiin! Onhan se kauhia tilanne kun tekis mieli neuloa, muttei ole neulottavaa:) Se sun Pavement tulee olemaan ihana!

   Poista
 4. Alkuperäisestä mallista en ollut kovin innostunut, mutta sinun versiosi on todella hyvän näköinen. Samaa lankaa minäkin olen marinoinut jo useamman vuoden ajan. Pitäisi varmasti minunkin kaivaa tuo Rowan vihdoinkin esille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tweed-lanka on yksi tämän hetkisistä suosikeistani. Sillä tulee niin elävää pintaa ja erilaisia harmaan sävyjäkin on kiitettävä määrä:)

   Poista
 5. Upea ja tyylikäs . Tuo alussa kirjoittamasi fiilis on niin tutun oloista. Onneksi se menee aina ohi kun jokin kiva projekti taas osuu kohdalle kuten sinunkin tapauksessasi. Upeita Veeran paitoja oletkin neulonut !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä Veeran kokoelma on kyllä mieletön! Harvemmin niin moni paitamalli osuu ja uppoaa yhdestä kokoelmasta. Tästä voisin neuloa kaikki:)

   Poista
 6. Kaikki Veeran paidat ovat hienoja, mutta nämä sinun toteutuksesi kyllä oikein erityisen kauniita! Kaikki 3 edellistä ovat aivan mahtavia paitoja. Jaa-a, itse valitsen yleensä jotain värikästä, mutta näitä katsellessa hillityn paletin avut tulivat taas mieleen. :)

  VastaaPoista
 7. Onpa tässä paidassa hauskoja yksityiskohtia, ihana! Ja mainio lankavalinta, kannatti hillota :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...