tiistai 10. toukokuuta 2016

Eclipse


Eclipse on myös osa Veera Välimäen Bespoke: Sweaters -kokoelmaa. Neuloin paidan jo reilu vuosi sitten, ja kummasti sitä vaan tällaisessa ajassa unohtaa melkein koko neulontaprosessin. Vaikka neuloin paidan käytännössä kahteen kertaan. Voisin tietysti luvata, että seuraavalla kerralla teen muistiinpanoja, mutta itseni tuntien saattaa jäädä tekemättä. Majaillaan-blogissa on homma tuoreemmassa muistissa.


Projekti tietysti alkoi sopivan langan etsimisellä. Ravelryn ja lankakauppojen valikoimien selaamisen jälkeen päädyin Lang Yarnsin Donegaliin. Kaunis harmaa tweed-lanka houkutteli ja olin kuullut siitä paljon kehuja.


Donegal ei kuitenkaan ole tasapaksua, vaan välissä on noromaista nirunarua. Vaikka pääsin haluttuun tiheyteen, säikähdin tuota epätasaisuutta ja päätin tehtä kokoa isomman, ettei vaan kiristä ja purista mistään. Jossain vaiheessa homma alkoi epäilyttämään, mutta neuloin paidan hihoja lukuunottamatta melkein valmiiksi ennen kuin luovutin. Purin kainaloihin asti ja muutamat raglan-lisäykset päälle, ja jatkoin sitten eteenpäin. Paidasta taisi tulla siis kahden koon välimalli.


Paidassa on nurja pinta päällä ja mielestäni tweed-langalla neulottuna nurja näyttää todella hyvälle. Helma on epäsymmetrinen ja erityisesti tykkään tuosta palmikosta, joka kulkee paidan sivussa. Sen verran olen tyytyväinen lopputulokseen, että olen jo hamstrannut Donegalia paidallisen lisää.

12 kommenttia:

 1. Sinä voit neuloa melkein mitä vaan ja aina lopputulos on todella onnistunut. Niin nytkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos! Onneksi sitä on vihdoinkin oppinut myös purkamaan ja neulomaan uudestaan, jos ei heti onnistu.

   Poista
 2. Mahtava tuo eka kuva, olet kuin joku tweediin pukeutunut metsän Xena! Ihana on kyllä puserokin ja tuo lanka...!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olo ei kyllä ole yhtään kuin Xenalla:) Milloinhan näissä kuvissa oppisi ottamaan rennosti?

   Poista
 3. Aivan ihana paita! Tykkään kovasti tuosta tweed-pinnasta ja palmikko on tosi kaunis.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tweed-pinta on kaunista! Taidan muuten neuloa niillä hamstraamillani Donegaleilla il grande favoriton:)

   Poista
 4. Kaunis neule ja upeat kuvat! Sopii sinulle hienosti tuo paita :)

  VastaaPoista
 5. Nam, tweediä! Palmikkoraita korostaa langan rouheisuutta todella upeasti.

  VastaaPoista
 6. Voi hyvänen aika, miten kauniita neuleita yksi toisensa jälkeen - kauniita malleja ja kivoja yksityiskohtia! Olet kyllä tosi taitava!

  VastaaPoista
 7. Kyllähän se niin vaan on, et jos ei oo fiilis kohdallaan niin kantsii purkaa. Tulee näin hieno lopputulos! Ja bonuksena saa nauttia neulomisesta kahteen kertaan :D

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...