tiistai 28. toukokuuta 2013

Pefletti


Tässä varmaan samalla tunnustaudun jonkin sortin (virkkuu)hulluksi, kun kerron julkisesti, että olen virkannut pefletin. No, näin tein kun sellaista tarvittiin :). Tyttö tarvitsi uimakouluun pefletin ja en halunnut ostaa, kun lankaa on kaapit täynnä. Olisihan meillä ollut pikkupyyhkeitä, jotka olisi ajaneet saman asian. Lähdin kuitenkin niin vauhdilla virkkaamaan, ettei käynyt edes mielessä niin helppo ratkaisu.


Olen jo muutamaan projektiin yrittänyt saada mukaan tuota linen stitchiä (mikähän se on suomeksi?). Eli kiinteä silmukka ja ketjusilmukka vuorottelevat samalla tavalla kuin helmineuleessa oikea ja nurja silmukka. Jostain syystä olen joutunut purkamaan ne projektit, joten oli selvää, että tähän linen stitchiä tulisi vaikka väkisten.
Reunuksessa olen seurannut tätä ohjetta, mihin päädyin nopean Ravelry-surffauksen jälkeen. Näin kirjakaupassa ihanan kirjan pelkistä virkatuista reunuksista. Kovat oli suunnitelmat etukäteen, mutta ei niitä erikoisempia reunuksia nyt niin helpolla löytynytkään ilmaiseksi. Saas nähdä raskinko joskus ostaa sen kirjan.  Nyt ainakin odottelen innolla Veera Välimäen kirjaa, joka taitaa mennä kirjajonon ykköseksi.


Ennen valokuvien ottamista pefletti on jo pyörähtänyt muutaman kerran uimahallissa ja pesukoneessa, mutta eiköhän näistä idea selviä. Lankana Hjertegarnin Blend Bamboota.

10 kommenttia:

 1. Tosi kivan näköinen pinta! Ja onhan tuo nyt paljon söpömpi, kuin mikään pyyhe tai ostettu pefletti! Kyllä tuossa kelpaa löylytellä uintien jälkeen :)

  VastaaPoista
 2. Upea. Saisikohan tämä roikkua rauhassa pesuainepussin vieressä naulassa.. Nimittäin kaksi kertaa uima-altaalla ollessani on se peruspefletti lähtenyt jonkun muun kassiin.. O o.

  VastaaPoista
 3. Hieno! Uhkana voi olla tuon ihanuuden joutuminen jonkun muun kassiin. Onneksi tuo on niin erilainen, että tuskin uskaltaa uimahallilla käyttää. Siis selkeä suojavaikutus.!

  VastaaPoista
 4. Soma pefletti! Virkattu yksilö on takuulla harvinaisuus peflettien joukossa :)

  VastaaPoista
 5. Kiitos :) Nuo uimahallivarkaudet on kyllä ikäviä, en edes uskaltanut laittaa ns parempaa pyyhettä tytön mukaan. Onneksi tämä taitaa olla sen verran erikoisen näköinen, ettei taida helposti tarttua kenenkään mukaan. Tai jos tarttuu, niin tänne saa tulla kertomaan, mistä uimahallista sellainen on bongattu :)

  VastaaPoista
 6. Tosi kiva pinta tuossa pefletissä. Ja miksei vois olla virkattukin - onpahan erilainen ja uniikki :)
  Meillä kans uimahalliin pakataan ne vähän huonommat pyyhkeet. Jostain syystä aina epäilyttää, vaikke kukaan mitään olekaan vienyt.

  VastaaPoista
 7. Hyvä idea :)
  Ihan hyvä lahja esim tupareihin!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...