sunnuntai 19. toukokuuta 2013

Keltaista kotiin


Vielä ainakaan ei näy merkkejä, että olisin kyllästymässä keltaiseen. Torimyyjältä tarttui mukaan keltaista ontelokudetta ja pari kuukautta pyörittelin mielessä, millaisen maton siitä virkkaisin. Molla Millsin Virkkuri ratkaisi ongelman, ja virkkasin kirjan ohjeella pitsimaton (M-koko). 

Ilmeisesti väänsin taas hampaat irvessä, kun käsiala oli sen verran tiukkaa. Jouduin tekemään pari kolme ylimääräistä kerrosta, jotta sain matolle tarvittavat sentit. Tykkään tosi paljon tästä pitsimaton mallista! Yksinkertainen ja kaunis.


Matto on makkarissa sängyn vieressä, ja toisella puolella on joskus aikoinaan neulomani matto. Kylläpä onkin nyt oikein sävy sävyyn molemmat :). Neulotun maton ohje löytyy muuten myös Ravelrystä.


Huhtikuussa reissatessa virkkasin myös tällaisen pikkuliinan olkkariin lampun alle. Kunhan kokeilin, kun yritin keksiä, mitä virkkaisin Dropsin Cotton Lightista. Tällä langalla ja nelosen koukulla siitä ei tullut ihan niin siro kuin alkuperäinen, mutta hyvin menee tuossa lampun alla. Lampusta ei sen enempää kuvassa näykään, kun varjostin on vielä työn alla. Virkatun liinan ohje löytyy täältä.

10 kommenttia:

 1. Pitäisikin tehdä enemmän virkattuja ja neulottuja juttuja kotiin: Pukea sekin neuloja-näpertäjän näköiseksi. :D Kauniin maton teit.

  VastaaPoista
 2. Hienoja mattoja kumpikin pitsiliinasta puhumattakaan! Keltainen toukokuu valtaa kotisi ;) Minulla on menossa jonkunsortin vaaleanpunainen kausi, joka ei ota loppuakseen. Vaikkei se minua kyllä haittaakaan :)

  VastaaPoista
 3. Kiitos taas ihanaiset kommenteista! Pitää vaan toivoa, että keltainen miellyttää pitkään. Hirveä homma, jos kaikki pitää virkata/neuloa uusiksi jonkin muun värisenä :)

  VastaaPoista
 4. kiva tuo virkattu matto. Hitsit kun jaksaisi joskus virkata - vaikka mitä ihanuuksia täällä sinunkin blogissasi!

  VastaaPoista
 5. Pitsimaton malli ihastutti muakin, tämän nähtyäni se on sitten pakko saada :) Ihana väri! Ja tuo nelottu matto on upea, ei taitaisi mulla piisata kärsivällisyys moiseen, sen verran tumpelo olen kirjoneuleiden kanssa.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...