sunnuntai 10. maaliskuuta 2013

Kirjovirkattu laukku


Tätä kirjovirkattua laukkua tein pitkästä aikaa innokkaammin kuin mitään muuta keskeneräistä projektia. Ihastuin malliin saman tien kun näin sen Ravelryssa (the Weekender Bag by Sara Dudek) ja se on ollut suosikeissa jo jonkun aikaa. Vihdoin keksin, että tyttö tarvitsee kassin tanssitreeneihin. Ostin langat ja vetoketjun tämä malli mielessäni ja väreiksikin valitsin samat kuin alkuperäisessä ohjeessa. Raikas väritys ja piristävän erilainen kuin minulla yleensä.


Ohjeesta poiketen aloitin laukun virkkaamisen ylhäältä. Virkkasin vetoketjun suoraan kiinni laukkuun kiinteillä silmukoilla (idea täältä). Tosi näppärää ja jopa hauskaa, sillä yleensä vetoketjun ompelu jälkikäteen on ollut minulle tuskaa. Kun olin kiertänyt vetoketjun kiinteillä silmukoilla, laskin silmukat ja katsoin ohjeesta olenko lähelläkään sitä mitä pitäisi. Parin seuraavan kierroksen aikana lisäsin silmukoita tarvittavan määrän.


Valkoisen pohjan korvasin punaisella. Tämäkin valkoisen värin määrä vähän hirvittää, sillä se on niin arka väri. Laukku todennäköisesti saa kovakouraisen kohtelun, mutta aion kestää sen:). 


Yritin kovasti käyttää jogless stripes -menetelmää, mutta jäljessä ei ole kehumista. Kerrosten alut värin vaihtoineen näkyvät selvästi. Lisäksi tuo kerroksen alkamiskohta siirtyi vähitellen eri kohtaan ja itseäni se ainakin häiritsee. Voiko sitä jotenkin välttää, eli onko nyt jotain mitä en ole ymmärtänyt?


Lopuksi virkkasin vielä hihnan tätä ohjetta apuna käyttäen. Arpapelillä virkkasin x-määrän ketjusilmukoita ja sen jälkeen virkkasin pari kerrosta kiinteitä. Sama juttu jokaisella värillä, jonka jälkeen letitin niistä hihnan. Liian pitkät tuli ekaluokkalaisen mittaiselle, mutta en alkanut enää purkamaan. Oli muuten hankala letittää niin, että jokainen pätkä oli lopussa samanmittainen.

Tosi ihana laukku ja ehdottomasti teen vielä itsellekin samanlaisen. Värit on vielä mietinnässä ja sopiva lankakin. Nyt tein vähän ohuemmalla kuin ohjeessa ja pienemmällä koukulla (3 mm ja 3,5 mm). Itselle haluaisin sellaisen reilun viikonloppukassin, johon voi pakata parin päivän kamppeet mukaan. Siihen asti me taidetaan käyttää tätä laukkua vuorotellen:).

19 kommenttia:

 1. Oi miten hieno! Vautsi!! Kyllä oot taitava!

  VastaaPoista
 2. Hieno laukku! Kyllä tuon kanssa kelpaa mennä tanssitreeneihin ja ihan minne vaan :)

  VastaaPoista
 3. Ihana laukku!
  Ja tuo hihnan idea on kiva :)

  VastaaPoista
 4. Samanaikaisesti retro ja moderni, kauniin keväinen!

  VastaaPoista
 5. Kauniit värit ja hieno kassi. Lupasin tytölle pääsiäiskassin täytyy lähteä lankakauppaan. T:) Koralli

  VastaaPoista
 6. HIENO =D
  Kiitos kovasti kaikista linkeistä.
  Tämän ohjeen laitan muistiin ja taitaapa olla ihan melkein pakko tehdä samanmoinen myös itselleni.

  VastaaPoista
 7. Ihana laukku ja pirtsakat värit. Kantohihna on kiva myös.

  VastaaPoista
 8. Aivan upea! En ole ennen tuollasta tekniikkaa ymmärtänytkään.

  VastaaPoista
 9. Oi, kiitos ihanista & kannustavista kommenteista teille jokaiselle!

  VastaaPoista
 10. Wau, ihana ja aivan super- siististi tehty. Oot niin taitava :)

  VastaaPoista
 11. Aivan ihana laukku oliko tekniikka vaikea ??:)

  VastaaPoista
 12. Ei ollenkaan, ohje oli erittäin selkeä:) Pelkkiä kiinteitä silmukoita ja vain kaksi väriä kerrallaan käytössä.

  VastaaPoista
 13. Mistä olet löytänyt ohjeen tähän ??

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ravelryn kautta. Kyseessä on siis maksullinen Sara Dudekin The Weekender Bag (linkki ohjeeseen löytyy myös yllä olevasta tekstistä) :

   http://www.ravelry.com/patterns/library/the-weekender-bag-2

   Poista

Kiitos kommentistasi! ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...