sunnuntai 17. maaliskuuta 2013

Pinkit polvarit


Vähän harvinaisempi näky tässä blogissa, eli villasukat. Viime syksynä Villavyyhdin Neulekerho yllätti ja postitse tuli luvatun 100 g vyyhdin sijaan 200 g ihanaa Ilun värjäämää lankaa. Langan mukana kaunis Mari Muinosen suunnittelema ohje Warrella virran -polvisukkiin.


Ikinä en olisi tämän väristä lankaa ostanut itselleni polvisukkiin, mutta niin vain ihastuin saman tien ja laitoin sukat puikoille. Alkuinnostus laantui nopeasti, kun kantapään kohdalla huomasin, ettei tiheyteni vastaa ohjetta. Sukat eivät olisi mahtuneet minulle ilman ohjeen muokkausta tai purkamista ja isompiin puikkoihin vaihtamista.


Pitkään hauduttelin asiaa, ja lopulta päätin purkaa sukat ja vaihtaa mallin yksinkertaisempaan ja nopeampaan.  Halusin sukat valmiiksi vielä tälle talvelle. Valitsin malliksi Ravelryn suosikeista Purl Been Little Cable Knee Highs -ohjeen, joka on mielestäni yksinkertaisen kaunis. Muuten sileää, mutta takana pieni palmikko. Pinkin värisinä nämä sukat eivät muuta kaipaakaan. 


Ohjeesta poiketen aloitin sukat Judy´s magic cast-onilla silmukoinnin sijaan. Varpaista aloitettavissa sukissa on ollut haastaavaa tehdä kantapää oikeaan kohtaan. Tässä ohjeessa oli annettu selkeät mitat, joten kantapää tuli kerralla oikein. Varren resori puolestaan pitää sukat hyvin paikallaan. Yllättävän nopeasti sain sukat valmiiksi, ja tykkään hurjasti. Olen kerennyt näitä jo useasti käyttääkin ja pinkki tuo väriä muuten niin tummaan talvivaatetukseeni.


Seuraava tavoite on neuloa parit nilkkamalliset sukat. Pari senttiä on jo ensimmäisestä sukasta neulottu, mutta katsotaan pääsenkö pidemmälle:).

14 kommenttia:

 1. Voi mitkä ihanat sukat! Lanka on upean väristä ja sukkien malli näyttää toimivalta, varsinkin tuo taite yläreunassa.

  VastaaPoista
 2. Mahtavat sukat ja voi mikä väriset. Oikein NAM. Mullakin on aloitettu kaksi sukka samanaikaan, sain kantapäähän neulottua, mutta sitten tuli oikein stoppi. Täytyy paneutua siihen ajan kanssa. T:) Koralli

  VastaaPoista
 3. Onpa kauniit sukat ja ihana vadelmainen väri!

  VastaaPoista
 4. Upea vadelmainen väri! Mary Oljen Suomalaisia sukkia-kirjassa on muuten lähes identtiset perinnepolvisukat :D

  VastaaPoista
 5. Aivan uskomattoman kauniit polvisukat! Värikin on mahtava!

  VastaaPoista
 6. Kiitos! Nämä on kyllä itsestänikin mielettömän ihanat:)

  Emma: Jos olisin tiennyt, olisin voinut kannattaa suomalaisia perinteitä :) Olen huomannut, että jos ohje ei ole netistä löydettävissä, se jää mulla harmittavan usein tekemättä.

  VastaaPoista
 7. Onko nuo resorit käännetty kaksinkerroin? Aika hyvä idea; en pidä kuminauhoista tms. sukanvarsissa, joten mun malli on ollut joko peppi pitkätossu tai sitten lentosukka... ;)

  Mutta erittäin kauniit polvarit teit, onnittelut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Resorit on kaksinkerroin ja tuntuu toimivan hyvin. Ei ainakaan vielä valu nilkkoihin, tosin on aika tiukat sukat muutenkin :)

   Poista
 8. Oi miten upeat sukat! Yksinkertainenkin on vaan niin kaunista!

  VastaaPoista
 9. Ihanat! Varsinkin toi palmikko! Aika sensuellit! ;-) bloglovinin kautta jatkossakin jään lukijaksi! :-)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...