perjantai 15. maaliskuuta 2013

Nallemyssy


Pari päivää sitten piti työmatkalla poiketa lankahyllyn kautta. Virkattu lintu esitteli tekemänsä suloisen nallemyssyn, ja tiesin heti, että sellainen olisi meidän nuorimmaiselle täydellinen. Viime aikoina eläinaiheiset pipot ovat olleet pop ja ne päässä on sitten leikitty erilaisia eläimiä pitkin pihaa.


Kaksinkertaisesta Huopasesta ja 8 mm koukulla pipo valmistui nopeasti. Ensimmäinen versio piti purkaa jo alkumetreillä, kun ei mahtunut venyttämälläkään päähän. Lisäsin 10 silmukkaa, jotta sain oikean kokoisen. Väri tosin ei ollut neidin mieleen (valkoinen olis pitänyt olla) ja pipo kutittaa sen verran, ettei pipoa ole vielä pidetty. Pieni kutina ei kuitenkaan haitannut päivällä, kun neiti meni ympäri olkkaria jääkarhuna. 


Ohje löytyy siis Novitan Ipana-lehdestä, ja siinä on pari muutakin kivaa mallia. Pidin varsinkin Sanna Vatasen ohjeista. Tein pari lisäystä tähän malliin, eli virkkasin kiinteitä silmukoita alareunan ympäri. Lisäksi tein tuollaiset ruskeat läpyskät korviin. Nyt yritän villanhoitoaineella pehmentää myssyä, jos se vaikka vähentäisi kutinoita.

Aurinkoista viikonloppua! 

3 kommenttia:

 1. Hauska! Tein juuri omasta päästä kevätmyssyn joka on samantapainen, korville olisin ehkä kaivannut ohjetta, ainakin siihen mille etäisyydelle ne laitetaan, käypä katsomassa mun tekemää :)

  VastaaPoista
 2. Heii, löysin supersöpön piposi etsiessäni tytölleni ja pian syntyvälle vauvallemme jotain kivaa pipomallia :) Tiedätkö, olisiko tätä nallepipon ohjetta saatavilla netissä, Novitan sivuilla ehkä? En ainakaan itse löytänyt sitä Novitan sivuilta... Kiitos paljon jo etukäteen!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei ja anteeksi, että vastaus kesti! En juurikaan ole käyttänyt Novitan sivuja, mutta muistikuvani on, että lehden tilaajat / jäsenet saisivat enemmän ohjeita näkyviin. En silti osaa sanoa, ovatko kaikki lehtien ohjeet netistä saatavilla.

   Yksi vähän samantyylinen löytyy täältä englanniksi: http://www.ravelry.com/patterns/library/bear-hat-12

   Poista

Kiitos kommentistasi! ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...