torstai 28. maaliskuuta 2013

Haaste

Ida Pitsikukka-blogista heitti haasteella, ja koska haaste koskee ihanasti vain käsitöitä, niin mukana ollaan:). Alla vastaukset Idan laatimiin kysymyksiin.

1. Mistä saat rohkeutta aloittaa suuremman työn josta sinulla ei ole minkäänlaista kokemusta? 
Käsitöiden tekemisessä minulta ei ole koskaan puuttunut rohkeutta. Jos innostun jostain ja haluan tehdä jonkun käsityön, aloitan sen kummemmin asiaa miettimättä.
2. Mikä on vaikein tekemäsi käsityö? En ole tehnyt mitään kovin vaikeaa, mutta monet asiaat ovat tuntuneet vaikeilta silloin, kun olen tehnyt niitä ensimmäistä kertaa. Varsinkin virkkaamisen opetteleminen oli n.3-4 vuotta sitten jotain todella hankalaa. 
3. Mitä teet jos tuntuu ettet vain osaa? Alussa soitin äidille ja kysyin:). Oli kello sitten mitä tahansa. Nyt olen huomannut, että youtubesta löytyy video mihin tahansa ongelmaan.


Kissa ja keskeneräiset olkkarin pöydällä.


4. Missä säilytät langat/kankaat/koukut/puikot tai muut käsityötarvikkeesi? No, niitähän on joka nurkassa. Makkarissa kaapissa, korissa ja sängyn alla. Vaatehuoneessa joka puolella. Olkkarissa omassa törkyisessä nurkkauksessaan ja parissa muussa kaapissa. Ja jotenkin niitä on jo keittiön ruokapöydälläkin... En olisi ikinä uskonut, että voisin elää tällaisessä epäjärjestyksessä ennen kuin aloitin käsitöiden harrastamisen. Ongelma on siinä, että kun saan idean tehdä jotain, haluan ostaa materaalit heti. Sopivaa aikaa projektin aloittamiseen ei kuitenkaan heti löydy, joten säilytystilaa tarvitaan.
5. Osaatko pitää keskeneräiset projektisi siistinä vai ovatko ne ihan sekaisin? Edellisestä vastauksestakin voisi jo päätellä että ihan sekaisin on kaikki ja välillä en itsekään tiedä missä mennään.
6. Teetkö useampaa työtä samaan aikaan? Useampi samaan aikaan. Välillä tarvitaan tv-neuletta ja joskus on taas kiva keskittyä johonkin haastavampaan. Uusia käsitöitä on ihana aloittaa, kun vaan into aina riittäisi niiden viimeistelyyn asti.
7. Mistä hankit materiaalisi? Lankakaupat, marketit, kirpparit, rautakaupat. Tällä hetkellä kotoa löytyy myös vanhoja tuoleja, jotka odottavat maalausta. Muutenkin tykkään sisustaa kotia itsetehdyillä tai tuunatuilla jutuilla.


Lankasäilytystä.

8. Mikä on kaikista hienoin tekemäsi käsityö? Kovasti ihmettelen, miksen keksi tähän vastausta. Ehkä se hienoin on vielä tekemättä!
9. Entä kaikkein rakkain jonkun muun tekemä käsityö? Mummon tekemät villasukat seiskaveikasta joskus vuosia, vuosia sitten. Edelleen hyvät ja joka talvi käytössä
10. Mitä teet valmiille käsitöillesi? pidätkö itselläsi vai annatko lahjaksi? jotain muuta? Suurin osa jää meille kotiin - tytöille, minulle tai sisustan niillä kotia. Miehellekin silloin tällöin. Mielellään teen myös lahjaksi, jos muistan hyvissä aloin aloittaa, että lahjaksi asti kerkeää.
11. Onko sinulla suurempia suunnitelmia itseäasi ja käsitöitäsi varten? Ei mitään suurempaa, mutta lukemattomia suunnitelmia muuten. Olisi vaan enemmän aikaa toteuttaa ne! 

Nyt minun pitäisi haastaa 5 blogia ja keksiä heille 11 kysymystä, mutta jospa tämä riittäisi tällä erää:). Rentoa & aurinkoista pääsiäistä kaikille!

1 kommentti:

  1. Tosi kiva lankasäilytys! Ihana blogi noin muutoinkin. Liityin lukijaksi ja lisäsin suosikkiblogieni listaan :)

    Tervetuloa vastavierailulle: http://tarja-snowland.blogspot.com/

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...