maanantai 11. helmikuuta 2013

Toinen Still Light


Neuloin vuosi sitten ensimmäisen Veera Välimäen Still Light tunikan. Pidin sitä paljon viime talvena, vaikka siitä tulikin liian iso. Se oli ihanan lämmin! Väärä koko harmitti sen verran paljon, että ostin jo viime vuonna langat toiseen tunikaan. Ihan heti en kuitenkaan jaksanut alkaa neuloa samaa neuletta uudestaan. 


Syksyllä kaivoin langat esiin ja aloitin tunikan pienemmässä koossa. Neuloin sitä lähinnä pitkillä automatkoilla ja kohteessa, kotona sitten muita juttuja. Hitaasti valmistui, mutta en ottanut siitä paniikkia. Kunhan nyt tälle talvelle kerkeää, niin hyvä. 

Pienempi koko on aika tiukkis, ei ollenkaan enää mekko, niin kuin edellinen. Hihoissa sekoilin puikkojen kanssa, ja olin huolimattomasti kaivanut 3 mm puikkojen sijasta 2,75 milliset. Yritin venyttää hihoja reilummiksi, mutta aika tiukaksi jäivät. No, viime vuotinen tunika venyi käytössä, joten uskon että tälle käy ajan kanssa samoin. 


Lanka on Dropsin Alpacaa ja väri sellainen vihreän harmaa. En tiedä, mitä mietin silloin vuosi sitten lankahyllyn ääressä. Nyt olisin valinnut mieluummin jotain sinisen sävyä. Hihan pituuden neuloin tällä kertaa ohjeen mukaan, sillä ranteiden lämmittimiin olisi printattuna kiva ohje, jos näin ei tarkene :).

12 kommenttia:

  1. I-HA-NA! Ei voi muuta sanoa. Taatusti olisi myös mun lempivaate. Mä en vain uskalla haaveillakaan mistään noin suuritöisestä. Tosi tasainen käsiala sulla. Mä en senkään takia uskaltaisi tuollaista isoa sileää pintaa ruveta tekemään. Taatusti olisi jos jonkun kokoista silmukkaa.
    Toiset ne osaa.

    VastaaPoista
  2. Tosi ihana ja silminnähden suuritöinen! Noi taskut on kauniisti laskeutuva yksityiskohta...

    VastaaPoista
  3. Ooooh! Tulipa siitä kertakaikkisen kaunis ja elegantti. Minusta väri on just hyvä, tyylikäs.

    VastaaPoista
  4. Voi, miten tyylikäs! Hienoa,että jaksat noi suuritöistä.....

    VastaaPoista
  5. On kyllä hieno! Blogistasi saa aina innostusta ja inspiraatiota omiinkin käsitöihin, teet niin paljon ja niin kivoja juttuja :)

    VastaaPoista
  6. Voi kiitos ihanista kommenteista! Kylläpä lämmitti taas mieltä.

    Taisin tehdä niin verkkaiseen tahtiin, ettei tuntunut liian suuritöiselle. Tosin taskujen jälkeen motivaatiota piti hakea oikein kunnolla helmaa ja hihoja varten. Melkeinpä voisin vannoa, etten tee enää kolmatta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkin olen tehnyt jo kaksi (siskolleni ja itselle) ja ajattelin tehdä vielä kolmannenki (itselle), kun on myös minun lempivaate. Malli on kyllä aivan suuremmoisen ihana!

      Poista
  7. Todella kaunis! Samoin edellisen postauksen hame on erityisen nätti.

    VastaaPoista
  8. Kaunis on tämä ja edellinen Still Light. Valitsin muiden juttuja luettuani yhtä kokoa pienemmän kuin ohjeen mukaan pitäisi.. Siitä tuli sitten pikkiriikkisen liian piukka minun makuun ja menin pingottamaan sen kokoon teltta.. Nyt haaveilen, että saisin sen jollain konstilla kutistettua takaisin.. Kiva kuulla, etten ole ainoa, joka näitten kokojen kanssa taistelee.

    VastaaPoista
  9. Todella nätti ja värikin on täydellinen! Kunpa itsekin osaisi neuloa tuommosta.

    VastaaPoista
  10. Yksinkertaisuudessaan niin kaunis, ohje pääsi heti kirjanmerkkeihin talteen :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...