maanantai 18. helmikuuta 2013

KevätaurinkoKesällä virkkasin kissoille ihanan keltaisesta matonkuteesta pesän Eilen tein -blogin ohjeella. Se epäonnistui, joten purkuun meni. Vihdoin keksin, että kylppäri kaipaa pientä päivitystä ja pirtsakkaa väriä. Kauhavan Kangas-Aitan sivuilta löytyi pienen Paula-maton ohje, joka vaikutti kokonsa puolesta oikein sopivalta.


Kude oli todella epätasaista, joten osasin varautua, ettei lopputulos ole "täydellinen". Eihän sen kylppärissä tarvitse sen kummempi ollakaan. Mutta jatkossa taidan käyttää ontelokudetta näissä matoissa, joihin tulee jonkinlainen pitsikuvio. Kuvio ei välttämättä pääse oikeuksiinsa, jos mattoon tulee muitakin reikiä ohuen kuteen takia. Maton läpimitaksi tuli 8 mm koukulla virkattuna 73 cm.


Yritän myös kesyttää eteisen kaaosta uudella korilla. Se on virkattu harmaasta Zpagetista ja pieni ripaus keltaista tässäkin.

10 kommenttia:

 1. Ihanan aurinkoinen matto! Aamulla kylppäriin unisena kömpiessä se varmasti herättää :D

  VastaaPoista
 2. Tuommoista aurinkoa tännekkin kaipaisi, kun taivaalla ei oikeaa näy.

  VastaaPoista
 3. Ihanan loistavan värinen matto ja kori myös hieno!

  VastaaPoista
 4. Mun silmään ei kyllä osunut yhtään ylimääräistä reikää. Kauniin tasainenhan se on, ja niin ihana värikin <3 Sopii korin harmaan kanssa nätisti myös.

  VastaaPoista
 5. Ihanan värinen matto ja korissakin kiva väriyhdistelmä!

  VastaaPoista
 6. Pirteän ja hyvän näköinen matto. Tuo taitaapi olla lähelle sellainen jonka voisin virkata myös meidän vessaan. Kuinka paljon sulla meni kudetta tuohon? Mulla on kilon verran mustaa ontelokudetta, ni mietin riittääkö se.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt en pariin päivään pääse omaani punnitsemaan, eikä meidän vaa´alla kovin tarkkoja lukuja saisikaan, joten luottaisin tuohon Kangas-Aitan määrään. Eli ohjeen mukaan menisi 1,6 kg ohutta kudetta. Ei taida siis ihan yksi kilo riittää. Toisen kun vielä ostat niin sitten pääset jo pidemmälle. Mattoa on helppo suurentaa jos kudetta riittää:)

   Poista
 7. Ok. Teen kilon verran ja katon mihin se riittää; varmaankin pitää hakea sitten lisää kudetta että saa matosta tuon näköisen kuin sinä teit.

  Muuten, oletko käyttänyt ontelokudetta virkatessasi kasi vai ysi millistä virkkuukoukkua?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen virkannut kasilla ja kympillä. Mulla on ilmeisesti sen verran tiukka käsiala että edellisestä juhannus-ruusu matosta tuli 10 mm koukulla just hyvä.

   Poista

Kiitos kommentistasi! ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...