perjantai 8. heinäkuuta 2011

Korvikset


Siitä japaninkielisestä kirjasta löytyi kiva ohje tällaisiin pyörylöihin. Kirjassa lanka oli paksumpi ja näistä oli tehty ikkunaan koristeverho. Ohuemmasta langasta virkattuna niistä tuli kauniit korvikset. Koukku oli 1,75 mm, enpä ole tainnut niin pienellä koukulla ennen virkata...


Liima-vesiseoksella kovetus ja sitten taustapahviin kiinni. Hieman tuo kovetus vei korviksilta siroutta ja kiiltoa. Aiemmin olen kovettanut liimalla paperinarua ja kokeilin sitä tähänkin. Viimeksi vedellä ja sokerilla tärkkääminen meni vähän säätämiseksi.


Korvikset kirjekuoreen ja lahja eteenpäin ystävälle.


Aiheeseen hieman liittyen tässä kohta 6-vuotta täyttävälle esikoisellemme synttärikortti. Hän on muutaman kerran maininnut, kun aina muille tehdään kortteja, muttei hänelle. Toivottavasti tämä ei ole unettavan tylsän värinen 6-vuotiaan prinsessan mielestä.

Vaivaa näin tuon kissan kanssa (pitää ehkä vähän siristellä silmiä, jos ei heti tunnista kissaksi...). Ohje täällä, Japanista tämäkin. Kissa-aiheinen sen takia, että se oli tuolla sivustolla niitä harvoja, jotka osasin tehdä. Ja eihän me ilman kissaa osata elää, joten kohta meille muuttaa pienet kissaveljekset. Idean näihin korttien virkattuihin koristeisiin sain Aavan nurkasta.

4 kommenttia:

 1. Onpa kauniita juttuja! Ihanat korvikset ja kiva idea laittaa virkkausta kortteihinkin. Millaista liimaa muuten käytit tuohon kovettamiseen, ihan erikeepperiäkö? Entä millainen oli sekoitussuhde? Voisin itsekin kokeilla :)

  VastaaPoista
 2. Paperinaruun suositeltiin puuliimaa, mutta tähän käytin jotain erikeeperin tapaista askartaluliimaa Prismasta. Katsoin että se sopii eri pinnoille, joten eiköhän langallekin:) Vettä puolet ja liimaa puolet, joten näin pieneen työhön ei mennyt liimaa juuri mitään.

  t. Jaana (ja jostain syystä en pääse kommentoimaan bloggerin kautta)

  VastaaPoista
 3. Ihania korvakoruja olet virkannut. Herkkiä, mutta samalla näyttäviä.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...