keskiviikko 30. maaliskuuta 2011

Raitamatto


Huh, raitamatto on virkattu valmiiksi! Motivaatiota piti yllä se, että matonkuteet ja lopulta itse mattokin veivät olkkarista niin paljon tilaa, että halusin niistä nopeasti eroon. Matosta tuli kiva piristys lasten huoneeseen ja toi sinne uusia värejä pinkin, punaisen ja valkoisen sekaan. Matossa on molempien tyttöjen lempivärejä.

Taustalla näkyy myös sininen jakkara, jonka maalasin viikonloppuna. Ne vanhat lampunjalat saivat myös saman värin pintaansa, mutta ne odottelevat vielä varjostimia.


Käytin mattoon 10 mm koukkua ja kudetta meni reilu 5 kiloa, ehkä. Ostin kudetta sen verran reilusti, kun siitä piti tulla se tähtimatto. Nyt niitä matonkudepalleroita on täällä nurkissa vielä muutama. Mitähän niistä keksisi...? Tämä matto on siis tehty ihan kiinteillä silmukoilla ja mittaa tuli 110 x 175 cm. Sopivan reilu tyttöjen huoneeseen. Olen kaikinpuolin tyytyväinen ja tytöt kans :)


Matoista puheenollen, esittelen tämän kutistetun Juhannusruusu-maton. Kissa sotki maton ja se oli pakko pestä. En tiennyt silloin aikoinaan, että ontelokude olisi pitänyt kastella ja kuivattaa ennen virkkausta, joten matto kutistui sitten muutaman sentin. Loppujen lopuksi jouduin pesemään sen muutaman kerran ja vielä pesukoneessa, että sain sen puhtaaksi. Pienelle näyttää meidän makkarissa, joten jossain vaiheessa teen sinne isomman maton.

11 kommenttia:

 1. aivan ihanat matot!! vaihdoit värin raitamatossa aina reunassa, mutta miten päättelit päät? mulla on ollut tekeillä raitamatto virkaten kanssa, mutta en jotenkin saa reunoista siistejä ja niitä päitä kauniisti piiloon..

  VastaaPoista
 2. Kiitos! Jätin langanpäät aina uuden kierroksen alle niin ettei langanpäitä tarvinnut päätellä ollenkaan. Lähinnä sen takia teinkin kiinteillä silmukoilla, että ne päät saa tosi hyvin piiloon sinne kiinteiden silmukoiden alle. Pylväiden alta ne meinaa vähän näkyä.

  VastaaPoista
 3. Ihana matto! Olen tuollaista miettinyt, mutta en ole saanut aikaan. Näyttää niin hyvältä, että kannatta ryhtyä hommiin.

  Virkkaa lopuista kuteista koreja lastenhuoneeseen.

  VastaaPoista
 4. Koreja olen vähän miettinytkin. Läysin jossain vaiheessa kivan ohjeen, mutta pitää vielä kaivella esiin:) Jos vaikka pari sellaista pienempää.

  VastaaPoista
 5. Hola, soy española. Tienes un blog muy bonito, con prendas muy bonitas. Esta alfombra de rayas, ¿con qué punto la has realizado?
  Felicidades por tu trabajo
  Carmen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thank you! I crocheted the stripe rug two years ago. It took a few weeks, and it´s for my daughter.

   Poista
 6. Miten olet onnistunut putämään isomman mayon puhtaana? Oletko pesettänyt pesulassa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on pesty pari kertaa kesäisin ihan matonpesupaikalla meren rannalla:) Tahrat olen poistanut sitä mukaa kun niitä on tullut, vaikeammat märkäpesurilla.

   Poista
  2. Kiitos vastauksesta! Ehkä tässä talvella innostun itsekin isompaan mattoprojektiin. Kotoa löytyisi puuvillakudetta, mutta tuota pesuasiaa olen miettinyt. Keinokuitukude olisi kevyempää, mutta tosiaan puuvillakudetta olisi jo kotona.:)

   Poista

Kiitos kommentistasi! ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...