maanantai 21. maaliskuuta 2011

Kaikenlaista kesken

Takaisin kotona ja tuliaisina kaikenlaista keskeneräistä.


Matonkuteita lähti kolme kassillista Käsityökeskuksesta. Nyt ne koristavat  palloina meidän olkkaria ja valmista mattoa on virkattu lähes metri. Tästä tyttöjen matosta piti tulla sellainen tähdenmuotoinen. Mallin katsoin jo kesällä jostain 70-luvun käsityölehdestä. Virkkasin, purin, virkkasin ja purin. En millään ymmärtänyt sitä ohjetta, joten tulee sitten perusraitamatto. En kyllä myönnä vieläkään, että ohje olisi ollut liian vaikea vaan siitä puuttui nyt jotain oleellista.


Kukkahuiviin kerkeää virkata Nurmes-Espoo välillä 15 kukkaa.


Tyttöjen huoneesta hajosi seinälamppu  joskus ennen joulua. Ostin paikalliselta kirpparilta pari vanhaa seinälampun jalkaa. Varjostimet oli beige-ruskeat, mutta ne on jo purettu. Nämä pitäisi hioa, maalata ja lopuksi tehdä uudet varjostimet.


Lapaset sain sentään valmiiksi. Sama lanka ja väri kuin pipossa, jonka tein viimeksi. Ohje oli Suuri Käsityölehden numerossa 12/1997. Silloin tuollaiset nyörit ranteessa oli varmasti tosi pop:) Tein ne näihinkin, kun en ennen ole kokeillut. Ihanan lämpimät lapaset tuli ja sen verran reilut, että alle mahtuu hyvin sormikkaat.

Paluumatkalla päätin, että nyt keskityn tekemään näitä keskeneräisiä valmiiksi. Niitä keskeneräisiä kun löytyy täältä kotoakin. Mutta täällä odottikin uusi Novita. Lehdessä oli kaikkea ihanaa neulottavaa ja virkattavaa kotiin. Katsotaan nyt, miten päätös pitää, kun houkutuksia tuli lisää.

3 kommenttia:

 1. Virkattu matto näyttää hyvältä...itselläni haaveilu vaiheessa vielä matto :D

  VastaaPoista
 2. Ihana matto, jo tässä vaiheessa! Mielenkiinnolla odotan, millaiset lampuista tulee.

  Pitäähän sitä nyt saada olla kaikenlaista kesken, mistä sitä tietää, mitä milloinkin huvittaa tehdä. Luovuus ja inspiraatio edellyttävät, että voi aloittaa seuraavan työn ennen edellisen valmistumista. Tai näin olen asian ainakin itselleni perustellut. Myönnän kyllä, että työn valmistuminenkin on hyvin palkitsevaa... Jos tuossa oli kaikki keskeneräiset, niin eihän tuo nyt ole edes huolestuttava tilanne vielä.

  VastaaPoista
 3. Kiitos!

  Valitettavasti tässä on vain viime viikolla aloitetut ja keskeneräiset:) Epämääräisiä tekeleitä on lisäksi ympäri kämppää. Ei siinä muuten mitään, mutta taitaa olla nyt sellainen vaihe menossa, ettei mikään tunnu valmistuvan. Kaikki on puolivälissä - pitkä matka takana ja vielä yhtä pitkä edessä. Ehkä pitäisi joku nopea työ tehdä tähän väliin niin saa jotain valmistakin aikaiseksi :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...