torstai 8. marraskuuta 2018

The WeekenderEnpäs muista, milloin olisin neulonut villapaidan viikossa valmiiksi. Andrea Mowryn the Weekender on ollut tehtävälistalla vuoden, ja moni neuloja on kerennyt tehdä jo useammankin Weekenderin tässä ajassa. En ollenkaan ihmettele miksi. Paksuhkolla langalla ja isoilla puikoilla paita valmistuu hetkessä, ja vaikka tämä on helppo laatikkoneule, sen jokainen yksityiskohta on mietitty tarkasti silmukoiden luomisesta niiden päättelyyn asti. Arvostan!


Neuloin oman versioni the Fibre Co:n Loresta. Ihastuin tuohon pehmoiseen villalankaan neulottuani siitä mallineuleen Snurreen. Silloin neuloin Hovera-takin 4 mm puikoilla, ja jäin miettimään, että jos tahtoisin rennompaa neulepintaa, Lorea voisi hyvin neuloa paksummillakin puikoilla. Niinpä kokeilin, onnistuisinko neulomaan dk-vahvuisesta Loresta Weekenderin, vaikka lanka onkin ohuempaa kuin ohjeessa. Muita muutoksia en ohjeeseen tehnytkään, ja puikkokoot vaihtelivat ohjeen mukaan 4,5 mm ja 5,5 mm välillä. Lankaa paitaan ei mennyt kuin kolme vyyhtiä, ja sävyltään tämä harmaa taittaa mielestäni aika paljon vihreään.


Lopputulos kastelun jälkeen on oikein käyttökelpoinen. Hieman jouduin totuttelemaan näin suurilla puikoilla neulottuun neulepintaan, missä pienempikin virhe näyttää massiiviselta. Mutta niitähän ei muut huomaa. Paita on tällä hetkellä yksi suosikeistani, ja olen päättänyt, että se sopii niin jäähalleihin kuin työpaikallekin. Lisäksi tulevaisuuden projekteja varten on muistettava, että viihdyn parhaiten paidoissa, joissa on tällainen vähän reilu 20 cm väljyys. Tämän paidan sisälle voisi jäädä koko talveksi.

2 kommenttia:

  1. Kivan villapaidan mallin olet taas löytänyt - kaunis neule!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Nämä simppelit mallit viehättävät aina :)

      Poista

Kiitos kommentistasi! ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...