tiistai 30. lokakuuta 2018

Pörröpipo

Viime vuosina mohairlankoja on näkynyt useammankin neulojan puikoilla joko yksistään tai yhdistettynä johonkin toiseen lankaan. Jostain syystä itse olen neulonut vain yhden neuletakin mohairista, vaikka varsinkin mohairin yhdistäminen merinoon tai villaan houkuttelisi kovasti. 


Niinpä olin oikein innoissani, kun sain testattavakseni Adlibriksen Super Kid Silk Lace -lankaa, joka on 70 % mohairia ja 30 % silkkiä. Lanka on ihanan pehmeänpörröistä, ja miten sattuikin, että kerät olivat kauniin hohtavanharmaat. Lankojen mukana tuli Jonna Kivilahden (Mrs Jones / Glorian Koti) suunnittelema ohje joustinneulepipolle (2o2n), mutta lopputulos ei taida ihan muistuttaa sitä.


Ohjeen mukaan pipo olisi neulottu kolminkertaisella langalla tasona. Tiesin heti, etten halua ommella saumoja, joten aloitin pipon neulomisen pyörönä. Ensimmäisestä versiosta tuli liian suuri, vaikka puikkokoko oli numeroa pienempi. Toinen versio eteni pienemmällä silmukkamäärällä valmiiksi asti. Päätin kuitenkin neuloa joustimen jälkeen pipon yläosan pelkkää sileää, joka miellytti silmääni enemmän. Valitettavasti lopputulos oli jälleen liian suuri, joten purkuun vaan. Tämä kolmas versio on neulottu kaksi numeroa pienemmillä puikoilla (4,5 mm) ja 2o2n -joustin vaihtui vielä lennosta 1o1n -joustimeen. 


Kolmas kerta siis todensanoi, ja piposta tuli ihana. Liiankin ihana meidän kissanpennun mielestä, joka jostain syystä hullaantui tähän silkkimohairiin täysin. Jos haluan pipolle pitkää ikää, se on parempi säilyttää kissan ulottumattomissa.

14 kommenttia:

 1. Minä sain samaa lankaa testattavaksi. Tein ohjeen mukaisen pipon, mutta en ole saanut vielä otettua kuvia. Lanka on väriltään todella kaunis.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lanka on kyllä ihana! Jäin miettimään sen tasona neulomisen tarkoitusta. Toisiko ommeltu sauma vähän ryhtiä myssyyn? Toisaalta minä olisin ehkä saanut aikaiseksi melkoisen irvistelevän sauman:)

   Poista
  2. Itse asiassa minäkin sovelsin sen verran, että tein pipon pyörönä.

   Poista
 2. Varsin antaumuksella testattu lanka :D Ihanan pörröinen pipo!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin! Paljon nähty vaivaa yhden pipon vuoksi :) mutta tiesin, että liian suurena jää käyttämättä, joten pakkohan se oli. Lanka ei kyllä ottanut yhtään nokkiinsa tästä raivoisasta purkamisesta.

   Poista
 3. Ihanan värinen, pehmeän näköinen. Paras säilyttää kissan ulottumattomissa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on kyllä tosi kaunis harmaa! Pipo on ainakin vielä saanut olla kissalta rauhassa:)

   Poista
 4. Upea tuli! Mohair on kyllä todella käyttökelpoista tavaraa. Minä olen jo sen verran vanha, että muistan senkin ajan, kun mohair oli niljakasta, kutisevaa muovia. Uuh! Nämä nykymohairit ovat ihan luksusta; sun kissakin hoksasi sen!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tällainen silkkimohair kuulostaakin jo niin luksukselta:) Pitää ehdottomasti vielä kokeilla yhdistää tätä vaikka merinoon. Sivusta olen seurannut, miten ihanan eläväistä pintaa siitä syntyy.

   Poista
 5. Kaunis!Mohair-lanka on niin ihanan pehmeää ja pörröistä. Ja tuo sileäneuleinen yläosa pipossa on tosi kivan näköinen. Ihana pipo!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tällaisia perusmallisia pipoja tulee aina käytettyä... vuodesta toiseen:)

   Poista
 6. Ihana pipo :) Kissa olisi selkeästi halunnut oman pipon <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tämä kissa selkeästi tietää, mitä haluaa. Muut langat ei houkuta ollenkaan näin kovasti:)

   Poista
 7. Mistä saisi ohjeen tähän pipoon? On kivan niin näköinen.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...