sunnuntai 7. lokakuuta 2018

Wildflowers Cardigan

Veera Välimäen suunnittelema Wildflowers-neuletakki lähti puikoille lähes tulkoon heti, kun Beeswax-testineuleeni oli valmistunut. Aikataulu oli kiireinen, eikä Veera todellakaan odottanut, että saisin tämän testineuleen valmiiksi ennen ohjeen ilmestymistä. Mutta niin vain yritin neuloa takkia mahdollisimman nopeasti ja aina, kun siihen oli tilaisuus. Arki tuli kuitenkin väliin, ja pääsin päättelemään viimeiset langanpäät neuleesta vasta tällä viikolla.


Wildflowers neulotaan alhaalta ylöspäin. Etu- ja takakappaleita koristaa palmikot, joiden määrä kasvaa sitä mukaa, kun vartalosilmukoita lisätään neuleeseen. Hihoja varten luodaankin jo alussa suurinpiirtein puolet tarvittavista silmukoista, ja loput hihasilmukat poimitaan kainalon kohdalta. Hihat neulotaan sileällä ja aivan viimeiseksi neulotaan joustinneuleosuus, joka kiertää etukappaleesta niskan taakse ja sieltä alas toista etukappaletta pitkin. Voin kertoa, että viimeiset kerrokset joustinneuletta tuntuivat erittäin pitkille :). 


Lankana neuleessa on Primrose Yarnsin Rose Sport, jota sain värjääjältä itseltään. Sävy on Crime of Passion, joka mielestäni kuvaa väriä hyvin. Lankakaupassa olisin saattanut arastella tällaista harmaata, johon on roiskittu mukaan sinistä, vihreää, keltaista ja punaistakin, mutta mitä pidemmälle neule eteni, sitä enemmän pidin väristä. Hieman harmillista kuitenkin, että palmikot tuntuvat katoavan värinvaihteluiden sekaan ainakin hämärämmässä valaistuksessa.


Neuloin takin ohjeen mukaisilla mitoilla, vaikka tiesin, että näin lyhyenä ihmisenä saisin siitä ehkäpä tarkoitettua pidemmän ja massiivisemman neuleen. Mutta kyllähän ihminen nyt yhden kääriytymistakin talveksi tarvitsee. Tämä saa luvan pitää minut lämpimänä niin töissä kuin kotonakin.

7 kommenttia:

 1. Kaunis takki! Tuo langan väri on kyllä ihana, vaikka palmikot siihen vähän hukkuvatkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Jäljelle jäi vielä yksi vyyhti. Mitähän kivaa siitä keksisi:)

   Poista
 2. Komea kokonaisuus! Kunpa sitä olisikin lankakaupoilla rohkeampi, ainakin minulta jää moni kaunis väri arastelun takia ostamatta. Kaikista langoista pitäisi aina olla hyllyn reunassa mallitilkku neulottuna, valmis pinta on niin erilaista kuin miltä lanka kerällä tai vyydillä näyttää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Minneköhän minun aikaisempi kommentti katosi, kävin jo kerran täällä tarinoimassa?

   Mutta samaa mieltä mallitilkuista! Minun mielikuvituksella ei millään pysty arvaamaan , millaista pintaa värikäs lanka tuottaa neulottuna.

   Poista
 3. Jännä lanka, äkkiä näyttää vain harmaalta, mutta tarkemmin katsottuna sieltähän nousee vaikka mitä värejä :D Oiva on takkimallikin, mutta hieman ne palmikot tosiaan hukkuu speklejen sekaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varsinkin minulle tämä on oikein räväkkä lanka :) Neuletakkeja tykkään käyttää eniten, vaikka viime aikoina olenkin paitoja neulonut yksi toisensa perään.

   Poista
 4. Kiva neuetakin malli ja kiva lanka myös! Siis kaunis neule - jälleen kerran!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...