lauantai 13. lokakuuta 2018

The Oslo Hat

Pakko tunnustaa, että viimeiset pari talvea olen viihtynyt parhaiten parikymmentä vuotta vanhassa pipossa, joka on ostettu kaupasta. Malliltaan se muistuttaa aikalailla Oslo-pipoa, jollaisia löytyy tällä hetkellä lähes jokaisesta vaatekaupasta. Samaiset pari talvea olen suunnitellut neulovani vastaavanlaisen, mutta niin se vain on jäänyt sopivan ohjeen puuttuessa. 


Tarvittiin siis valmis ohje, että pääsen korvaamaan akryylipiponi merinovillaisella. PetiteKnitsin the Oslo Hat on aikalailla täydellinen ohje koko perheelle. Meillä tästä innostui myös teini, jolle tein omansa. Voisin kuvitella, että tämä menee myös tarhaikäisille, joten tänä vuonna pukinkonttiin taidan neuloa pipoja.


Lankana pipossa on ohjeenmukainen Filcolana Arwetta Classic, jota neulotaan kaksinkertaisena. Toiseksi pienimpään ja toiseksi suurimpaan kokoon lankaa meni hiukkasen reilu kaksi kerää. Viidestä kerästä neuloutuu siis kaksi pipoa. 


Teini on tyytyväinen omaan pipoonsa, ja pipo napattiin käyttöön heti, kun sain langat pääteltyä.


Omani neuloin hieman vaaleammasta harmaasta. Pipotehtailu jatkuu täällä heti, kun pääsen täydentämään Arwetta-varastojani. Viime aikoina näitä Oslo-pipoja on neulottu vähän joka puolella. Tiedä vaikka tästä tulisi yhtä suosittu kuin Rikke-myssystä aikoinaan.

8 kommenttia:

 1. Oslo-pipot tuntuu kyllä olevan ihan kuuminta hottia justiinsa nyt. Eikä ihme: teineille kelpaava pipo!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vielä kun saisi vilkkuvat nilkat piiloon, niin kyllä tarkenee:)

   Poista
 2. Mun Oslo-pipo on myös pian valmis. Tytär innostui myös neulomaan samalla ohjeella!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näihin jää kyllä koukkuun! Näihin piponeuleisiin on helppo tarttua aina kun on hetki aikaa neuloa:)

   Poista
 3. Onpas kiva pipomalli, mutkaton ja tyyllikäs! Tällaiselle olisi käyttöä täälläkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitää myös mainita, että tuo taiteltu reunus pitää myös korvat hyvin lämpimänä:)

   Poista
  2. Kyllä tekis mieli itsekin koittaa...mut kun en ole ikinä englannin kielisestä ohjeesta tehnyt mitään niin vähän jännittää et uskaltaako ohjeen ostaa.

   Poista
  3. Ihan varmasti onnistut, vaikket ole ennen englannin kielisiä ohjeita neulonut. Niin perusohje kuin vaan olla voi, ja netistä löytyy hyvät englanti-Suomi neulesanastot. Tämä on itse asiassa hyvä ohje aloittaa, jatkossa voit kokeilla neuloa jotain isompaakin työtä englanniksi :)

   Poista

Kiitos kommentistasi! ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...