perjantai 8. joulukuuta 2017

Mesiangervot


Uusimmassa Taitolehdessä (6/2017) oli Soile Pyhänniskan suunnittelemat upeat Mesiangervo-lapaset. Sellaiset, jotka voisi vaikka neuloa hyvälle ystävälle syntymäpäivälahjaksi. Briossin suhteen olen aika kokematon, joten ei ehkä fiksuin valinta lahjaneuleeksi, mutta ehkä pienet kauneusvirheet voidaan antaa anteeksi.


Lapasten ohje oli selkeä, joten perusbriossi kavennuksineen ja lisäyksineen sujui hitaasti, mutta varmasti. Toisen lapasen kohdalla pystyin samalla seuraamaan muutakin elämää ympärilläni. Kokemuksen puutteen huomaa siinä, että virheiden korjaaminen ja pudonneiden silmukoiden metsästäminen paria kerrosta alempaa oli haastavaa, eikä jälki ole niin kaunista kuin toivoisin. Omien lapasten kohdalla tällaiset pikkujutut ei tietysti tuntuisi missään, mutta kummasti sitä lahjaneuleita tuijottelee kriittisemmin.


Virheitä tai ei, niin nämä ovat ehdottomasti kauneimmat lapaset, mitä olen koskaan neulonut. Lankana on aiemmista projekteista tutut Juniper Moon Farmin Herriot Fine (musta) ja Hedgehog Fibresin Sock Yarn (typewriter). Toinen alpakkaa ja toinen merinoa, mutta hyvin toimivat myös yhdessä. Seuraavaksi jäänkin suunnittelemaan sopivaa väriyhdistelmää omiin lapasiini.

13 kommenttia:

 1. Wau! Virheet ovat katsojan silmässä, sanon minä, nämä lapaset ovat upeat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eihän niitä virheitä kukaan oikeasti huomaa:) Ja unohdinpa mainita, että tämä malli on täydellinen juuri lahjaksi. Valmis lapanen muotoutuu käden mukaan ja tarvittaessa venyy isompaankin käteen, joten ei haittaa, vaikkei ihan tiedäkään lahjansaajan käden kokoa.

   Poista
 2. Tyylikkäät kuin mitkä :-) Ihanan kaunis malli ja taidolla tehdyt tietenkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tekisi mieli aloittaa heti perään toiset, mutta ehkäpä joulun jälkeen:)

   Poista
 3. Ihan huikean upeat. Musta ja valkoinen vaan toimii aina! Ja täytyy kyllä sanoa, että jos olet ryhtynyt reippaasti korjailemaan briossivirheitä paria kerrosta alempaa, niin sitten ollaan jo briossiammattilaisten kastissa. Se on meinaan ihan hullun hommaa. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luotin siihen, että musta ja valkoinen on lahjansaajankin mieleen:) sen verran kiireellä aikataululla piti lapaset neuloa, että purkamista en edes harkinnut virheitä huomatessani. Niitä pudonneita silmukoita oli sitten pakko yrittää poimia vaikka millä tekniikalla, mutta eihän se jälki briossia muistuta. Ei kuitenkaan jäänyt isompia reikiä, joten toimii:)

   Poista
 4. Hurjan hienot lapaset! Juuri tänään katselin lähikaupassa, löytyisikö Taito-lehteä - ei löytynyt. Mutta kannattaa siis jatkaa etsimistä, niin kauniit nuo tekemäsi lapaset ovat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen tilannut lehteä nyt vuoden ja suosittelen! Yksi parhaimmista käsityölehdistä, jonka artikkeleita on ilo lukea ja ohjeista löytyy aina jotain, mikä päätyy sinne to do -listalle:)

   Poista

Kiitos kommentistasi! ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...