sunnuntai 17. joulukuuta 2017

Bää! Neulo & virkkaa suomenlampaan villasta


Sanna Vatasen Bää! Neulo & virkkaa suomenlampaan villasta -kirjaa odotin eniten tämän vuoden neulekirjoista. Ihan jo sen takia, että Sannan Neulo. Virkkaa. Kirjo. Jämälangasta! -kirja teki silloin aikoinaan niin suuren vaikutuksen.

Neulepaita - yksinkertainen, mutta kaunis
Virkatut tossut


Bää! alkaa infopaketilla villan tuotannosta Suomessa esitellen myös eri lammasrodut ja sen kuinka villaa käsitellään. Ohjeet on jaettu tekniikan mukaan neulontaan, virkkaukseen ja huovutukseen. Lopussa on myös ohjeet jämälankojen hyötykäyttöön erilaisten seinätekstiilien muodossa. Kirja on tyylikäs kokonaisuus, jossa on upeat, tummanpuhuvat kuvat. Välillä tosin ehkä liiankin tummat, sillä tummat neuleet tummaa taustaa vasten eivät kerro ehkä kaikkea sitä, mitä neuloja haluaisi tietää.

Eriparikynsikkäät
Lapsen takki - niin söpö! 

Ohjeita löytyy sekä asusteisiin että neulepaitaan ja -takkiinkin. Ne ovat aloittelijallekin sopivia, mutta eivät kuitenkaan liian yksinkertaisia tai tylsiä, etteikö niistä jaksaisi innostua vielä useamman vuoden neulomisen jälkeenkin. Lähes kaikissa ohjeissa on joku kaunis yksityiskohta ja jotenkin tuo suomenlampaan villa pääsee näissä neuleissa kyllä oikeuksiinsa. Monet teistä varmasti näkivätkin kirjan neuleet ja virkkuut Tampereen messuilla, jossa ne olivat näkyvästi esillä.

Huovutettu konttireppu

Pitkästä aikaa tekisi myös mieli pesukonehuovuttaa sisustustuotteita kotiin. Kirjasta löytyisi ohje koriin tai vaikkapa mattoon. Tai tuohon kannen söpöön konttireppuun.

Virkatut korit

Sannan tavoitteena on tämän kirjan myötä edistää suomalaisen villan käyttöä ja tunnettavuutta. Ainakin minä aion ehdottomasti tulevaisuudessa ostaa enemmän suomalaista villaa. Tästäkin kirjasta löytyy useampi projekti, johon sitä tarvitaan.

*kirja on saatu arvostelukappaleena kustantajalta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...