sunnuntai 3. joulukuuta 2017

Lankavaraston kätköistä

Olen yrittänyt melko onnistuneestikin kaivella uusiin projekteihin lankoja ensisijaisesti omasta lankavarastostani. Mikä tyytyväisyyden tunne siitä tuleekaan, kun saa käytettyä pitkään pyörineitä jämänöttösiä tai yksittäisiä keriä johonkin hyödylliseen. 


Dropsin Alpacaa on tullut ostettua joskus useampikin kerä. Vaaleanharmaata löytyi sopiva määrä näihin Ulla-lapasiin, joiden ohje löytyy uusimmasta KlompeLompe-kirjasta. Viimeiset talvet olen käyttänyt tällaisia ohuempia lapasia aluslapasten päällä. Pitää sormet kylmälläkin lämpimänä, mutta toimivat loistavasti yksinään alkusyksystä ja keväällä.


Toinen lapaspari on neulottu kaksinkertaisena kaksisäikeisestä Kampes-villalangasta. Mallina käytin aiemminkin neulomaani pöllökämmekkäiden ohjetta (Mollie Makes issue 21, 2013). Yritin tehdä näistä lapasia aikuiselle, mutta pieleen meni. Onneksi mahtuvat kummallekin tytölle, joten en purkanut. Sille lahjottavalle aikuiselle päätin lopulta neuloa ihan toisenlaiset lapaset, mutta niistä myöhemmin.

4 kommenttia:

 1. Ihania lapasia, harmaa on vaan niin kaunis!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, ja harmaa on! Näissä tuo alimmainen malli kyllä toimisi hiukkasen paremmin vaaleammalla langalla, mutta menee näinkin:)

   Poista
 2. Nätit on! Ja juu-u, niitä varastoja olis hyvä päästä tyhjentämään... Mutta mikä siinä on, kun useinmiten ihanan ohjeen löydyttyä ei just siihen sopivaa oo, vaan kauppaan pitää aina marssia, vaikka on kaappi täynnä lankaa... Ehkä pitäisi seuraavan kerran mennä lanka edellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Monta kertaa olen minäkin manaillut ääneen, kun omista kätköistä ei sitä sopivaa lankaa löydy:) Mutta pakko myöntää, että ihanasta langasta on paljon hauskempaa neuloa. Varsinkin jos malli on ihan perus:)

   Poista

Kiitos kommentistasi! ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...