perjantai 24. marraskuuta 2017

Talvineuleita

Polvimittainen Heijastus-jakku

Piia Maria Pekkasen Talvineuleita-kirjan neuleet ovat saaneet inspiraationsa luonnosta, ja ne on kuvattu Suomen talvisisissa maisemissa. Kirja saa kaipaamaan lumista pakkastalvea sekä lämpimiä neuleita, ja marraskuinen vesisade tuntuu entistäkin tylsemmältä tämän jälkeen.

Höyhenen kevyt Kuura-pusero

Piia Maria Pekkasen nimi on tullut viime aikoina vastaan useammassakin yhteydessä. Hän on tuttu suomalaisten käsityölehtien neuleohjeista ja Tampereen Messuillakin olisi sunnuntaina ollut mahdollisuus päästä kuuntelemaan Piia Marian esitystä Talvineuleista.

Muhkea Katve-jakku

Talvineuleita-kirja on kauniisti kuvattu, looginen kokonaisuus, jossa kokomerkinnät ja tarvittavat materiaalit on ilmaistu erittäin selkeästi. Mikäli neuleohjeissa tulee uusia tekniikoita vastaan, ne on selitetty viereisellä sivulla "Neulekoulussa" sanallisesti ja kuvien avulla. Uskoisin, että tämä madaltaa kynnystä aloittaa neuleet, joiden tekniikka ei välttämättä vielä ole hallussa.

Risu-poncho

Kirjasta löytyy ohjeita sekä aloittelijoille että pidempäänkin neuloneille. Osa neuleista on isompi töisiä, osa taas valmistuu paksusta langasta neulottuna nopeastikin. Malliltaan neuleet ovat yksinkertaisia ja ajattomia, ja niiden juju on erilaisissa pintaneuleissa.

Pyörre-housut 

Näissä kuvissa näkyvät minun suosikkini kirjasta. Ehdoton ykkönen on tuo herkän kaunis Kuura-pusero, joka on neulottu Lamana Cusista. Tarvitsen ehdottomasti sellaisen! Muhkea palmikkojakku sopisi myös loistavasti vaatekaappiini.

Läpälliset Kajo-lapaset some-kansalle

Briossi-poncho lämmittäisi töissä, ja tiedän myös lähipiiristäni useamman, joka tarvitsisi tuollaiset läpälliset Kajo-lapaset. 

Pyry-jakku sopisi hyvin työvaatteeksi

Pyry-jakku näyttää sen verran ryhdikkäältä ja tyylikkäältä, että menisi työvaatteena. Entäs sitten nuo pitsiset villahousut? Joka talvi haaveilen villahousuista, mutta en ole vieläkään saanut niitä neulottua. Tässä joulun alla tällainen to do -listan kasvu alkaa lähinnä hengästyttämään. Miten ihmeessä sitä aikaa löytyy kaikelle tarvittavalle?


*kirja on saatu arvostelukappaleena kustantajalta

5 kommenttia:

 1. Hurjan kauniita neuleita, kiinnostava kirja! Kiitos vinkistä - täytyykin kirjoittaa joulupukille :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meitä neulojia on kyllä tänä syksynä hemmoteltu ihanilla neulekirjoilla!

   Poista
 2. Kauniita kuvia kirjassa! Miuta kiinnostaisi, onko takit ja paidat neulottu saumattomasti vai kappaleista?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanoisin, että puolet ja puolet. Esimerkiksi kirjan kannessa oleva neuletakki on neulottu kappaleista, ja sitten taas Kuura-pusero ja Pyry-jakku saumattomasti. Villahousut on myös kappaleista, ja hieman huolettaa, osaisinko tehdä oikean kokoiset kun sovittamaan ei pääse. Mutta kauniit ne kyllä on:)

   Poista
  2. Kiitos! Tämä pääsee joulutoivelistalle :D

   Poista

Kiitos kommentistasi! ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...