maanantai 15. elokuuta 2016

Kynäpurnukka


Tämä yksinkertainen kynäpurnukka ei olisi edes postaamisen arvoinen, ellen olisi oppinut sitä tehdessäni jotain uutta. Kesällä törmäsin muutaman kerran Instagramissa ja Facebookissa waistcoat stitchiin (kuvallinen ohje esim. täällä), jolla virkatusta pinnasta saa neulotun näköistä.


Peruspurnukka olikin yhtäkkiä hauskempi tehdä, kun pääsin testaamaan uutta tekniikkaa. Oikeastaan se ei juurikaan eroa kiinteillä silmukoilla virkkaamisesta paitsi, että kiinteät silmukat virkataan edellisen kerroksen v-silmukkaan eli silmukan keskelle, eikä silmukoiden väliin. En malta odottaa, että voin kokeilla sitä pussukoissa, laukuissa tai tyynyissä. Pinnasta tulee jämäkkää, mutta neulotun näköistä. 

6 kommenttia:

 1. Kiitos vinkistä! Aivan loistava tekniikka, tuota täytyy ehdottomasti kokeilla

  VastaaPoista
 2. Mä oon viime aikoina virkannut ihan liikaa, mutta taas tulee sun blogista lisää kokeiltavaa listalle. Sitä paitsi meillä tarvitaan just kynäpurnukoita...

  VastaaPoista
 3. Tuolla virkkuulla onkin paljon mahdollisuuksia; hauskannäköistä jälkeä! :)

  VastaaPoista
 4. Kiitos! Olen tästä oikein innoissani. Sileä neule on kaunista, muttei kovin toimivaa pussukoissa tai laukuissa.Virkatut kun ovat selkeästi jämäkämpiä ja muotonsa pitäviä.

  VastaaPoista
 5. Pinta on todella neulotun näköistä, pitää kokeilla!

  VastaaPoista
 6. Kivan näköinen virkkuupinta ja nätti purkki!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...