torstai 18. elokuuta 2016

Expressive


Kun Interpretations 3 -kokoelma ilmestyi, tiesin heti, että aion neuloa siitä Joji Locatellin suunnitteleman Expressive-huivin. Vuosi sitten neulomastani Bridgewaterista jäi yksi vyyhti vaaleanharmaata Malabrigon Silkpacaa, joten huivista ei puuttunut kuin pääväri. Ei kovin yllättävää, että päädyin tummanharmaaseen.


Huivin neulominen kesti puoli vuotta ja voin sanoa, että tämä on työläin huivi, minkä olen koskaan neulonut. Riittääkö selitykseksi kierretyt silmukat ja nirkkoreunus? En pidä yhtään nurjista kierretyistä silmukoista, ja varsinkin näin ohuella langalla ne takkuavat pahasti. En päässyt koskaan vauhtiin huivin kanssa, koska se hautautui vähän väliä keskeneräisten pinon alimmaksi.


Tuskailin niin paljon kierrettyjen silmukoiden kanssa, etten ajatellut ollenkaan seuraavaa silmukkaa pidemmälle. Niinpä nirkkoreunainen päättelykerros tuli yllätyksenä, vaikka kyllähän sen kuvista selkeästi näkeekin. Luin Ravelrystä, että jollakin oli mennyt kahdeksan tuntia huivin päättelyyn, mutta minulla taisi mennä tuplasti enemmän. Ainakin se tuntui siltä. En saanut pingotettua huivin reunaa ihan niin kuin pitäisi, joten nirkot tuppaavat vähän kasautumaan tässä minun versiossani.


Expressive oli siis työläs eikä mitenkään nautinnollinen neulottava, mutta jaksoin sen kaiken, koska tiesin, että huivista tulee upea. Bridgewater oli viime talvena ja keväällä lähes päivittäisessä käytössä, ja uskoisin, että tälle huiville käy samoin. Malabrigon Silkpaca on yksi suosikkilangoistani - hiukan kiiltävä ja ihoa vasten pehmeä. Pidän myös huivin modernista ja ajattomasta tyylistä. Huivista riittäää iloa vuosiksi, joten eiköhän tässä jäädä kokonaisuudessaan plussan puolelle.

16 kommenttia:

 1. Se on ihana! Mä oon myös suunnitellut tämän tekemistä ja ... no ... tää sekä lietsoi että hillitsi intoani. Koska, joo, kierretyt silmukat, joo-o.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Unohdin mainita, että vain joka toinen silmukka on kierretty, joten ehkäpä sittenkin? Kyllä tästä projektista järjissään selviää :)

   Poista
 2. Kyllä kannatti nähdä vaivaa, sillä huivi on upea. Mullakin on langat valittuna tätä huivia varten, mutta kierretyt nurjat silmukat kuulostavat kyllä aika kauheilta... Täytyy miettiä asiaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lopputulos on vaivan arvoinen! Kierretyissä nurjissa on kyllä haastetta, lisätreenin tarvetta kenties:)

   Poista
 3. Todella upea huivi ja niin klassinen että perikuntasikin vielä tappelee siitä :) Että kannatti varmasti neuloa ja kärsiäkin vähän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tätä todellakin käytetään siihen asti kuin lanka kestää!

   Poista
 4. Todellinen neulojan sitkeysnäyte! Lopputulos on kuitenkin mahtava - kaunis ja ilmava. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on näitä projekteja, joissa on hiukka kärsittävä. Mutta senhän kestää, kun tietää, että lopputulos palkitsee:)

   Poista
 5. Kuulostaa hieman pahalta tuo Työläin huivi, mutta on tuo huivi vaan todella kaunis ilmestys.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Työläältä se todellakin tuntui! Vaikka ajallisesti siihen ei mennyt enempää kuin moneen muuhunkaan huiviin, mutta ne kierretyt silmukat ja saman toisto alusta lähes loppuun asti...

   Poista
 6. Ymmärrän hyvin hitautesi, mutta hurjan kaunis siitä tuli!

  VastaaPoista
 7. Kierretyt nurjat silmukat ovat ehkä inhottavinta mitä tiedän, eikä nirkkourakka kuulosta yhtään sen helpommalta, huh. Lopputulos on kyllä upea ja kaunis!

  VastaaPoista
 8. Kyllähän tuo näyttäisi olevan kaiken vaivan arvoinen!

  VastaaPoista
 9. Been there, done that. Paitsi, että eihän se mun oma ole vieläkään päätelty loppuun... Ihan sulaa hulluutta tän neulominen. Mua ei niinkään häirinneet ne kierretyt silmukat, mutta tää reunus syö naista. Huisin hieno tuli huivistasi, ehkä mäkin saan omani ensi vuonna valmiiksi. :P

  VastaaPoista
 10. Ihan mahtavan upea huivi, kyllä todellakin kannatti sinnitellä! Kaunis ja ilmava lopputulos!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...