sunnuntai 16. maaliskuuta 2014

Vinoraitalaukku


Olen ennenkin hehkuttanut Molla Millsin Virkkuri-kirjaa. Tykästyin varsinkin kirjan laukkuihin ja pallokassin virkkasin jo viime kesäksi. Pian sen jälkeen päätin virkata myös vinoraitalaukun. 


Ostin luonnonvalkoisen kalalangan kaveriksi mustaa kalalankaa ja Kuopion Kontista löytyi sopivan värinen vyö laukun hihnoiksi. Virkkauksen aloittamisen kanssa vitkuttelin kuitenkin marraskuulle asti.


Upea laukku tästä tulikin, vaikka projekti oli pitkä ja tylsähkö. Tuskaisen hidasta virkata 2 mm koukulla kerros toisensa jälkeen, mutta en kadu yhtään, että aloitin. Olen suorastaan ihastunut tähän uuteen laukkuuni!


Laukku virkataan spiraalina ja sen jälkeen pohjasauma ommellaan kiinni ja tehdään sisäänotot. Näin kassi on tilavampi ja pohja tukevan oloinen. 


Ohjeessa laukkuun on ommeltu vuori, mutta koska välttelen ompelua viimeiseen asti, tein pari omaa säätöä. Pohjaan virkkasin mustan pohjallisen, jotta sisäänoton saumat jäävät piiloon ja yläreunaan virkkasin vielä muutaman kerroksen mustalla langalla tuomaan kassiin ryhtiä.


Lopuksi vielä neppari ja vihreät hihnat paikoilleen, ja laukku oli lopultakin valmis. Näppärästi sopii muuten hihnat yhteen tuon aiemmin esitellyn keväthuivin kanssa. Kalalanka on sen verran riittoisaa, että taitaapa seuraava laukkuprojekti päätyä koukulle vielä tänään.

31 kommenttia:

  1. Todella upea! Ja nuo vihreät sangat ovat kuin piste iin päällä! Hieno kokonaisuus!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Ja jos joku päivä tuohon vihreään kyllästyn, hihnat saa onneksi nopsaan vaihdettua :)

      Poista
  2. Kaunis laukku! Kivasti tuo myös väriä nuo hihnat :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos:) Tykkään tosi paljon ideasta käyttää vanhoja vöitä laukun hihnoina. Kauniit ja toimii muutenkin!

      Poista
  3. Hieno laukku! Just sopiva tähän säähän - mustaa ja valkoista näkyy ulkonakin. Ja sun pallokassi, ihan valtavan upea!!!

    VastaaPoista
  4. Hienoa työtä!!! Mahtavan tyylikäs!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos:) Tämä on kyllä ehdottomasti tyylikkäin mitä olen tehnyt.

      Poista
  5. Upea! Vihreät hihnat ovat kiva yksityiskohta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vihreä on näköjään mun uusi lemppari, tai ainakin tietyt vihreän sävyt:)

      Poista
  6. tosi ihana. mulla on se pallokassikin jossain vielä kesken ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sitä pallokassia oli kiva virkata - se eteni ihan eri tahtiin kuin tämä :) Huomaa kyllä jäljestä, että kiinnostus herpaantui välillä. Jotain virheitä, mutta kyllä mä ne kestän:)

      Poista
  7. Onpa hieno! Huolellisia yksityiskohtia ja kaunis kokonaisuus. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuossa kirjassa on kyllä useampikin ohje, joissa on selkeästi mietitty yksityiskohdat kuntoon. Uskoisin, että on sen verran ajaton laukku, että tätä käytetään pitkään:)

      Poista
  8. Onpa tyylikäs kassi. Näyttää tukevaltakin. Kelpais mullekin! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivon todella, että on tarpeeksi tukeva kun isken sinne sisälle kaiken tarvittavan:) Jos lisätukea tarvitaan, niin jospa serkkutyttö ompelisi siihen vuoren....

      Poista
  9. Todella hieno ja tyylikäs lopputulos. Onneksi et antanut periksi, vaikka työ etenikin hitaasti. Mulla on musta ja valkoinen kalalanka ostettuna, mutta en ole vielä saanut aloitetuksi :-) Nuo vihreät hihnat ovat piste i:n päällä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos:) Tämän projektin kanssa ei ehkä kannata mitään kiirettä pitääkään. Kyllä siitä valmista tulee, vaikka hitaasti eteneekin.

      Poista
  10. Ohhoh, mikä laukku <3 Oli siinä silmukka poikineen virkattavana, noin pienellä koukulla. Mutta voi mieletön millainen laukku tuli!

    VastaaPoista
  11. Voi vitsi miten upea! Toi hihnan vihree on niin hieno graafista musta-valkosta vasten!

    VastaaPoista
  12. Ohh miten huikean hieno! Mun tarvii varmaan hankkia tuo kirja pikimmiten!

    VastaaPoista
  13. Ihana kassi. Saisinkohan tuollaista valmiiksi ennen eläköitymistäni...
    P.S Mun blogissa on sulle haaste

    VastaaPoista
  14. Oi, aivan ihana laukku ja kivan väriset kahvat! Luulen, että joudun itsekin pistämään tämän koukulle nähtyäni tämän sinun laukkusi. Ja sama juttu täällä, ompelukoneeseen tarttumista tulee välteltyä viimeiseen asti, joten pitääkin noudattaa näitä sinun muokkailujasi, kiitos niistä!

    Ja Mollaltahan on tulossa parin viikon päästä uusi virkkauskirja ja sen mitä olen nähnyt vilauksia sen malleista Facebookissa niin sekin kirja on pakko heti saada.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sitä kirjaa minäkin odotan! Just mietiskelin, että en ole saanut edes tehtyä kaikkea suunniteltua tästä ykkösestä ja kohta tulee taas lukematon määrä uusia juttuja, jotka haluan virkata:)

      Poista
  15. Kiitos näistä ihanista kommenteista teille kaikille! Kylläpä vaan saan lisää intoa käsitöihin ja blogin kirjoitteluun, kun voin niitä lueskella:)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...