keskiviikko 12. maaliskuuta 2014

Helada


Helada on Susanna IC:n suunnittelema huivi, jonka ohje tupsahti postiluukkuun Villavyyhdin lähettämänä. Syksyisen Neulekerhon pakettiin kuului ohjeen lisäksi pitsivahvuista Hopeasäikeen Jemina-lankaa ja pieni pussillinen harmaita helmiä. Olin jo pidempään halunnut kokeilla helmien pujottelua neuleeseen, joten olin aika innoissani kun kaikki tarvittava löytyi yhdestä paketista.


Helada aloitetaan väliaikaisella aloituksella ja sen jälkeen huivin molemmat puolet neulotaan yksi kerrallaan samanlaisina. Alussa on helppoa peruspitsiä ja jossain vaiheessa lisäillään muutama yksittäinen helmi. Huivien reunoihin tultaessa pitsikuvio muuttuu ja helmiä saa lisätä tiuhaan tahtiin. Helmien pujottelu pikkuruisella virkkuukoukulla oli hauskaa puuhaa.


Helmet ovat lähes langan värisiä. Kauempaa katsottuna (ja aika läheltäkin) helmiä ei edes huomaa. Alussa olin hiukkasen pettynyt siihen, että pussissa tummanharmailta näyttäneet helmet olivatkin oikeasti vaaleampia. Helmet kuitenkin kimaltelevat auringonvalossa kauniisti ja silloin ne tulevat upeasti esille. Aivan kuin kuura, jota tuo Helada tarkoittaa.


Pingotuksen jälkeen ihailin kaunista ja pehmeää huivia. Lanka hohtaa kevyesti, jotenkin en huomannut sitä neulomisen aikana. Aika hienostunut lopputulos mielestäni. Hiukkasen haikein mielin paketoin tämän lahjahuivin eteenpäin, mutta onneksi sille on hyvä koti tiedossa.

18 kommenttia:

 1. Onnekas se, joka tuon kuura-kaunokaisen lahjaksi saa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Susanna IC on suunnitellut kyllä kauniin huivin:)

   Poista
 2. Todella kaunis ja herkkä huivi! Lahjan saaja on todella onnekas!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jälleen kerran itsekin yllättyi, miten ihana huivi pingotuksen jälkeen kuoriutui:)

   Poista
 3. Voi miten ihana - tyylikäs ja herkkä ja hienostunut! Pitäisikö sun tehdä itsellesi samanlainen... ;)

  VastaaPoista
 4. Sama kävi kyllä mielessä heti, kun tämän kaulaan kietaisin:) Toteutus saa kyllä hiukkasen odottaa, ajattelin ostaa lankoja seuraavan kerran vasta marraskuussa Tampereella.

  VastaaPoista
 5. Taas ihana huivi! Ihan huikean kaunis väriä myöten!

  VastaaPoista
 6. Elegantti. Käyttäisin kyllä!

  VastaaPoista
 7. Kiitos ja ihanaa, kun jaksatte jättää kommentin:)

  VastaaPoista
 8. Oi miten ihana - taas! Käsissäsi syntyy toinen toistaan kauniimpia huiveja! Tykkään kovasti tästä(kin) mallista ja väristä.

  VastaaPoista
 9. Oih, voih ja kumarrus. Kyllä sinulta näitä kerrassaan upeita huiveja tupsahtelee tiheään tahtiin. :) Upeita värejä sinun töissäsi.

  VastaaPoista
 10. Täytyy sanoa, että valtavan kaunis! Ihanan tyylikäs ja kauniin värinen.

  VastaaPoista
 11. Hitsit, oot neulonunna kauniita huiveja. :)

  VastaaPoista
 12. Pitsihuiveissa on sitä jotain:) Kauniita katsella ja kiva neuloa!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...