tiistai 31. joulukuuta 2013

Vargavinter


Vaikka talvi ei ole kunnolla alkanutkaan, huomasin, että tarvitsen paksummat lapaset ulkoiluun. Maria Olssonin Vargavinter-lapaset ovat keikkuneet suosikeissa jonkun aikaa, joten päätin kokeilla, tulisiko virkkaamalla sopivan paksua ja lämmintä jälkeä. 



Ensimmäisen parin aloitin ennen joululomaa varastolangoista (Dropsin Nepalia), ja tein lapaset ohjeen mukaan 40 silmukalla. Lapasista tuli hieman liian leveät ja lyhyet, joten tein piparireunan pidentääkseni niitä.


Seuraavaan pariin ostin matkan varrelta langat lempiväreissäni ja virkkailin niitä nukuttaessani lapsia. Vähensin pari silmukkaa ja lisäsin varteen kerroksen. Tykkään molemmista pareista ja kylläpä vaan tuli lämpimät :). Toiseen mahtuu vielä aluslapaset tarvittaessa.


Lankaa meni yksi kerä per lapanen ja jos oikein keskittyy, niin ainakin yhden lapasen virkkaa illassa. Tällaiset voisin virkata tytöillekin, eikä ahdaisi yhtään virkata samaa mallia uudelleen. Suosittelen!

Toivottelen vielä onnellista uutta vuotta teille lukijoille! Ihanaa, että teitä on löytänyt tänne näinkin monta ja erityiskiitos teille, ketkä piristätte päivääni kommentilla!

26 kommenttia:

  1. Onpa ihanan yksinkertainen malli ja niin kauniissa väreissä! :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Unohdin mainita, miten tykkään tuosta pinnasta kun virkkaa silmukan takaosaan:) Helppoa ja kaunista!

      Poista
  2. Oi miten kauniit!! Kiitos ohjelinkistä, taitaa mennä kokeiluun :)

    VastaaPoista
  3. Ihanat lapaset,tykkään kovasti! HYVÄÄ UUTTA VUOTTA !!!

    VastaaPoista
  4. Kivat lapaset! Tuota mallia voisin vaikka kokeilla virkata vaikkei virkkaaminen olekaan ihan mun lempijuttujani. :)
    Oikein hyvää uutta vuotta sinullekin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Saattaapa olla, että vielä innostut virkkaamisesta kun tätä ohjetta kokeilet:)

      Pitää kyllä tuosta lämpimyydestä vetää sanoja takaisin, kyllä ne sormet jäätyy näissäkin jos pari tuntia töröttää tyttöjen seurassa pihalla. Kokeilin äsken:) Ensi kerralla toiset lapaset alle.

      Poista
  5. Laitanpa heti mallin omalle to do -listalleni, kiitos vinkistä siis!

    OIkein Hyvää Uutta Vuotta 2014!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oleppa hyvä, suosittelen kyllä tätä mallia :)

      Poista
  6. Ompa kauniita! Mä olen kanssa suunnitellut tuota virkattujen lapasten tekoa mut en oo vielä ehtinyt!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä vitkuttelin aloittamisen kanssa ja yllätyin iloisesti, miten äkkiä nämä sitten valmistuivatkin. Välillä se aloitus on kaikista hankalinta:)

      Poista
  7. Voi kuinka hienoja lapasia! Tallensin heti ohjeen kirjastooni. Olen epätoivon vimmalla harjoitellut yhden joulunpyhän kinnasneulatekniikkaa, mutta kyllä se onkin vaikeata! En tiedä pitäisikö luovuttaa ja ottaa virkkuukoukku kauniiseen käteen. Mulla olis just ihanaa käsinvärjättyä lankaa joka sopisi kinnasneulottuihin tai virkattuihin lapasiin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kinnasneulatekniikka ei ole minulle yhtään tuttua, pitääpä googletella:) Tsemppiä uuden opetteluun!

      Poista
  8. Ihania lapasia olet virkannut!

    VastaaPoista
  9. Todella kauniit lapaset! Minulla ei niin tuo virkkuukoukku pysy näpeissäni, vaan neulepuikot ja siksi ihastelen vieläkin enemmän näitä kauniita luomuksia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joku päivä jos jaksat opetella, niin huomaat miten helppoa se on! Ei tarvinnut sukkapuikkojen kanssa kilistellä tai magic loopilla venytellä kaapeleita, vaan silmukka kerrallaan koukutella eteenpäin:) Myönnän kyllä, että meni pitkään itselläkin ennen kuin virkkaukseen hurahdin.

      Poista
  10. Kauniiit lapaset molemmat - ja virkatut on varmasti tukevammat kuin neulotut lapaset. Aivan ihania molemmat.
    Hyvää uutta vuotta siulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Tukevammat todellakin ja sitähän mää halusin:)

      Poista
  11. oi miten kauniit lapaset. Molemmat! pitäiskö yrittää itsekin? en ole luonteva virkkaaja (eli virkkausta pitää aina pohtia ja erikseen suunnitella josko jaksaisi virkata), joten onko nuo miten haasteelliset (=viihdyttävät/ boring) virkata? koukku pysyy kyllä kädessä, lähinnä haasteena itelläni on se että virkatessa joudun koko ajan katsomaan työhön kun taas neulomista teen automaatiolla (=ei tarvi ku välillä vilkasta ettei ihan omiaan neulo) nuo sun lapaset on nyt kyllä sen verran himottavan näköiset et tekis mieli alkaa koukuttelemaan...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei ollenkaan haasteelliset, pelkkää kiinteää silmukkaa takareunaan virkattuna. Valmistuu myös sen verran nopsaan, ettei kerkeä kyllästyä. Ohjeessa on kerrottu myös tarkat kerrosmäärät, olisko ollut reippaat 30 kerrosta ja sitten lapaset on valmiit:) Ainakin jos käsiala täsmää ohjeen kirjoittajan kanssa. Kannattaa ehdottamasti kokeilla, näiden kanssa ei juuri vaivaa joudu näkemään!

      Poista
  12. Lämpimän näköiset tumput. :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...