maanantai 28. lokakuuta 2013

Taskutakki


Taistelu Taskutakin kanssa on viimein ohi, ja pakkohan tässä vaiheessa on tuulettaa, kun sain neulottua epäilyistäni huolimatta sopivankokoisen ja pidettävän neuletakin! Taskutakki on yksi suosikeistani Veera Välimäen Lankaleikki-kirjassa ja päätin panostaa kirjan hengen mukaisesti käsinvärjättyihin lankoihin. Ostin loppukesällä Titityystä The Uncommon Threadin Merino Sportia ja pian sen jälkeen loin silmukat 4,5 mm puikoille.


Takki aloitettiin neulomalla ensin kaulus, taskut ja suurin osa etukappaleesta. Ei ollut muuta vaihtoehtoa kuin luottaa ohjeeseen, niin hämärästi neule muotoutui takiksi. Tämän jälkeen vaihdettiin numeroa pienempiin puikkoihin ja aloitettiin kaarroke ja raglan-lisäykset. Neule oli jo pitkällä ennen kuin sitä pääsi ensimmäistä kertaa kunnolla sovittamaan.

Yritän yleensä välttää purkamista viimeiseen asti ja niinpä nytkin ummistin silmäni selkeältä ongelmalta. Aloitin jo ensimmäistä hihaa, kun oli pakko todeta, että kainalo kiristää todella epämukavasti ja hiha on aivan liian kapea. Ei auttanut kun purkaa lähes koko takakappale ja vaihdoin puikot 3,5 millisistä nelosiin.

Kuvittelin, että ongelma korjaantuu ja jatkoin neulomista helmaan asti. Tässä vaiheessa jouduin myöntämään, että kainalo kiristää edelleen ja uutena ongelmana oli pussittava takaosa. Onneksi purettavaa oli tällä kertaa vain hihoihin asti. Päätin tehdä vielä yhdet raglan-lisäykset ja vaihtaa sen jälkeen takaisin 3,5 mm puikkoihin. Takaosa pussittaa edelleen hiukan, mutta ei enää niin häiritsevästi. Lankaa oli tässä vaiheessa vielä reippaasti jäljellä, joten päätin tehdä hihoista kokopitkät.

Taskutakista tuli ehdottomasti uusi suosikkini. Se ei ole täydellinen, mutta ei se haittaa. Kainalossa on kurtut, joille ei voi mitään. Taskuja en osannut taaskaan ommella huomaamattomasti, ja etureunat tahtovat nousta ylöspäin. Takin väri on kuitenkin kauniin sininen, lanka upeaa ja tämä on todella mukava päällä. Takki on ihana kietoa ympärille kylmällä ja se menee niin mekon kuin farkkujenkin kanssa. Ja ei voi kuin ihmetellä, että tälläkin tavalla voi neuloa neuletakin. Ehdottomasti mielenkiintoinen projekti, ja kyllä kannatti purkaa ja yrittää uudelleen, vaikka kuinka kiukutti :).

23 kommenttia:

 1. Hieno takki! Miullakkii jonossa, katotaan milloin sinne asti ehdin..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Se tekemättömien töiden jono onkin sellainen, että se kasvaa vaan eikä loppua näy:)

   Poista
 2. Tämä on kyllä tosi nätti.:)

  VastaaPoista
 3. On kyllä kaunis ja voi miten ihana petroolin väri! Itsellänikin kirja ollut ilmestymisestä asti vain hyllyllä, kun en ole oikeasti uskaltautunut puikkoihin... Mun hermoilla saatettaisiin jäädä kokonaan ilman takkia, jos monesti joutuisi purkamaan... :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ravelryn projekteja selaillessa ymmärsin, että malli on ollut monille ongelmallinen. Laskeskelin, että jos en pura, niin jää aivan liian kallis neuletakki käyttämättä :)

   Poista
 4. Tosi kiva takki, miten mä en tätä "huomannut" kun kirjan malleja ravelrystä selasin. :)
  Ihanan värinen lanka myös.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siinä kirjassa on kyllä vaikka mitä kivaa. Seuraavaksi aloitan siitä kuitenkin jonkun pienemmän projektin:)

   Poista
 5. Upea lopputulos kaikkien vaikeuksien jälkeen. Minäkin aloitin tuota mallia heti kirjan ilmestymisen jälkeen. En ole päässyt siinä kovin pitkälle. Jostain syystä neule joutui keskeneräisten joukkoon kärsimään. Ohje on ehkä turhan haastava.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin säikähdin alussa, kun en millään ymmärtänyt miten siitä takki muotoutuu, mutta luottamalla ohjeeseen pääsin pikkuhiljaa eteenpäin. Onneksi sain sopivan vain puikkokokoa muuttamalla, muuten ei olisi tullut valmista vähään aikaan:)

   Poista
 6. Huh, mikä urakka, mutta tulipa tosi hieno takki!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kieltämättä välillä epätoivo iski, mutta sitten piti vain laittaa neule syrjään ja odottaa uutta innostusta!

   Poista
 7. Kyllä taistelu kannatti - taskutakki on tosi kaunis!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tuo lankakin tekee niin paljon, välillä on kiva neuloa jostain huippulangasta.

   Poista
 8. Voih, onhan nätti! Mä olen kanssa yrittänyt neuloa taskutakkia, mutta purkanut sen kolme kertaa justiinsa mainitsemiesi juttujen takia. Nyt se saa levätä keskeneräisenä taas tovin jos toisenkin. Katsotaan nyt, kestääkö pinna jatkaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tauko tekee välillä hyvää, kunhan vaan ei unohda koko tekelettä sinne keskeneräisten joukkoon:)

   Poista
 9. Oi, miten hieno lopputulos! Värikin on mitä kaunein. Hyvä myös saada vinkkiä noista potentiaalisista ongelmakohdista, jos vaikka itse jossain vaiheessa aloitan saman projektin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä:) Huomasin, että olisin kaivannut vähän enemmän valmiita projekteja Ravelryyn, joissa olisi ollut vinkkiä ja apua ongelmiin.

   Poista
 10. Upea takki, onneksi jaksoit neuloa uudestaan ja uudestaan :D Poikkeavien rakenteiden neulominen on kyllä jännää, mutta huonona puolena on just tuo että ei voi sovittaa, tai että huomaa modausta tarvittavat paikat liian myöhään...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta! Ja minä kun tykkään niin tehdä ohjeen mukaan:) Tällaisessa mallissa en osaisi edes tehdä mitään suurempia muutoksia, ainakaan ihan äkkiseltään.

   Poista
 11. Hieno takki...hyvä kun jaksoit purkaa ja neuloa. Väri on ihana. Mullakin on tää jonossa!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...