keskiviikko 16. tammikuuta 2013

Lapaset


Halusin neuloa ja huovuttaa koululaiselle lapaset. Olen joskus aiemminkin näitä tehnyt, mutta en lapsen koossa. Vähän reilut tuli, mutta en uskaltanut pyörittää pesukoneessa toista kertaa. Ensimmäisessä pesussahan lapaset kutistuu paljon, mutta ei kai toisessa enää niin hirveästi? No, jätin kokeilematta ja aluslapasten kanssa nämä on sopivat.


Sitä en vaan tiedä, missä näitä pidetään :). Ei ollut kuulemma hyvät ulkoillessa, ehkä kauppareissulle sitten. Ohje on Novitan, lankana violetti Huopanen ja virkatuissa kukissa Noroa. 

Pesun ajaksi en muuten laittanut lapasten sisään mitään pakastepussia tms estämään peukaloiden kiinnihuopumista. Ehkä meidän pesukone on sen verran tehoton, ettei pussia tarvita. Joskus olen kyllä saanut lapaset ihan muodottomiksi, kun pakastepussi on muokannut peukalot miten sattuu.


Itsellekin aloitin lapaset, joita en edes tarvitse, mutta kun on niin kiva malli. Oikeasti pitäisi neuloa sukat! Tartteisin ehdottomasti, mutta vitkuttelen aloittamisen kanssa.

Kiitos kommenteista edellisiin!

12 kommenttia:

 1. Voi miten ihan alankalaatikko sinulla on sisältöineen..... ;O)
  Ja lapaset on tosi hienot. On kanssa monasti tehny tmieli kokeilla moisia, mutta en ole tohtinut. En tiedä mikä noista sitten minun mielessäni tekee niin vaikeat tehdä...Ehkä vielä innostun.

  VastaaPoista
 2. No, tästä helpommaksi ei lapasten neulominen kyllä tule:) Joten siitä vaan kokeilemaan! Lankalaatikko oli ihan pakko saada Hemtexistä, oli sen verran ihania värejä laatikko täynnä.

  VastaaPoista
 3. Ihanat! Kerrankin oikein ajan kanssa pääsin ihastelemaan sun muitakin juttuja! Hienoja töitä!

  VastaaPoista
 4. Nätit lapaset. Noro kukat todella tekee niistä hienot. Mulla itsellä on niin pettymyksentäyteisiä kokemuksia huopasesta etten voi sitä suositella kenellekään. Ainakin mun huopasesta huovutetut lapaset on ihan koppuroita! Luulin että näin käy aina konehuovutuksen kanssa kunnes kaveri vinkkasi että johtuu langasta: esim vironvilla huopuu paljon vähemmän, mutta jää pehmeäksi ja taipuisaksi. Ja tottahan tuo puhui! Eli kun seuraavan kerran huovuttelet niin kannattaa kokeilla jotain muuta lankaa. Silloin ehkä jälkikasvukin suostuu niitä pitämään (näin meillä ainakin... ) :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä! Pitääpä ehdottomasti kokeilla vaikka tuota vironvillaa. Olen testannut vain Huopasta ja Puroa ja molemmista tuli just tuollaiset koppurat.

   Poista
 5. Paljon huovuttaneena voisin vinkata, että voi laittaa lapasen tai sukan sisään jonkun napakan muovin ja parista kohtaa kiinni, niin saattaa toimia. En ole juuri tuosta huopasesta tehnyt kans mitään. Nyt menossa koukuten tasona Viking Naturgranista isohko levy, josta tarkoitus konehuovutuksen jälkeen leikata kengänpohjallisia- kerron sitten tuloksen...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kerro ihmeessä! Olisi mielenkiintoista kokeilla itsekin.

   Poista
 6. Somat lapaset! Ihmettelen kyllä, jos ei noille löydy käyttöä!

  VastaaPoista
 7. Annoin blogillesi New Blog Love -tunnustuksen. Juttu tunnustuksesta löytyy omasta blogistani http://jonskuponsku.blogspot.fi/

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...