perjantai 20. huhtikuuta 2018

Huhtikuun keskeneräiset

Kaipaan aikaa, jolloin energiaa riitti enemmänkin käsitöihin. Tai oikeastaan sitä innostusta, jolloin tuntui, että viikottain oli aloitettava joku uusi ihana projekti. Kaikki puikot olivat varattuina eri neuleille ja lankakaupassa piti pyörähtää vähän väliä. Onkohan siitä nyt jo neljä kuukautta kun viimeksi kävin Snurressa? Ei sillä, että tällä neulomisvauhdilla uutta lankaa tarvitsisinkaan.  


Jottei homma ihan kokonaan unohdu, olen virkannut yhtä isompaa tyynynpäällistä. Lattiatyynymme (kokoa 60x60) on kaivannut jo jonkun aikaa uutta päällistä. Molla Millsin kalenterista löytyy ohje tähän ihanaan kuvioon, jota virkkaan mustalla ja luonnonvalkoisella kalalangalla. 

Mittailin tarkasti aiemmin virkkaamiani tyynyjä, ja laskeskelin sopivan silmukkamäärän niiden perusteella. Tietysti mittailin vielä parin kerroksen jälkeen, että koko on varmasti oikea. Mutta jotain mystistä matkan varrella tapahtui. Nyt kun tyyny on reippaasti yli puolen välin, huomasin että leveydestä on kadonnut 20 cm. Lattiatyyny taitaa jäädä vielä odottelemaan omaa päällistänsä, ja tälle yksilölle pitää ostaa uudet sisukset.


Toinen aktiivinen keskeneräinen on Hay-neule Laine Magazinesta. Aloitin tämän jo loppuvuodesta, mutta se jäi muiden kiireiden jalkoihin. Paita neulotaan alhaalta ylöspäin, joten siinä vaiheessa kun etu- ja takakappale eroteltiin, oli jotenkin helppoa unohtaa koko neule. Neulon paidat mieluummin ylhäältä alaspäin, ja jotenkin tämä toinen tapa tuntuu niin työläältä. Paita on kuitenkin sen verran kaunis, ettei sitä voi keskeneräiseksi jättää. Otin itseäni niskasta kiinni, ja nyt mennään jo hihoissa. Näyttäisi siltä, että tästä tulee todella ihana. Ei mikään kevätpaita värinsä puolesta, mutta käyttöön tulee vaikka sitten loppuvuodesta.

Tätä paitaa neuloessa olen taas vähitellen innostunut neulomisesta. Mutta aiemmasta poiketen, tekee mieli ensin tehdä keskeneräiset valmiiksi ennen kuin aloitan uutta. Tavoitteenani on myös käydä lankavarastoni läpi ja aloittaa seuraavat neuleet varastolangoista. 

9 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Niin on! Ja sitä on myös tosi kiva virkata, vaikka alkuun epäilin että tästä tulee uusi ikuisuusprojekti:)

   Poista
 2. Tosi kaunis virkkausmalli - ja ihana tyynynpäällinen siis tulossa! Ja kaunis pusero myös!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässä välissä pusero onkin jo valmistunut ja odottaa vain langanpäiden päättelyä. Niin on viileät kevätsäät, että pääsee kyllä käyttöön samantien :) saas nähdä milloin tyynyn jaksaisi koukutella valmiiksi asti.

   Poista
 3. Kauniita keskeneräisiä molemmat! Mikähän siinä on, kun muiden wipit on aina kiinnostavampia kuin omat? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pakko kyllä sanoa, että nämä ovat/olivatkin ehdottomasti ne kiinnostavimmat, mitä keskeneräisistä löytyy. Voisin myös tylsistyttää esittelemällä niitä onnettomia tapauksia, jotka ovat olleet kesken jo vuosia... ehkä pitäisi suosiolla purkaa ne vanhimmat:)

   Poista
 4. Sinulta syntyy niin usein ihania, isoja töitä ja sitten välillä kauniita pieniä juttuja. Vaikea uskoa, että sinulla olisi paljon keskeneräisiä.

  Ajat vaihtelevat. Minäkin huomaan, että välillä on kausia kun lankaa menee paljon ja sitä tulee ostettua vielä enemmän. Tänä vuonna on ollut hiljaisempaa, ehkäpä ajatukseni maailman menostakin ovat vaikuttaneet. Mene ja tiedä, huomenna voi olla taas toisin.

  VastaaPoista
 5. Samanlaista taisteluväsymystä on täälläkin ilmassa! Arki ja työ tuntuvat syövän niin ison osan energiasta, että mikään luova tekeminen ei vain onnistu. Tuo virkkaustyö näyttää tosi upealta. Ihana marokkolainen fiilis tulee tuosta kuvioinnista. Ja hei, iso peukku keskeneräisten töiden loppuun tekemisestä!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...