keskiviikko 3. toukokuuta 2017

Little Bird


Kun Veera Välimäen ja Joji Locatellin Interpretations 4 -kokoelma ilmestyi helmikuussa, tiesin heti, että Little Bird on saatava puikoille mahdollisimman pian. Litte Bird on Veeran suunnittelema kevyt, laatikkomainen neule, jossa vuorottelevat sileä neulos ja pitsiraidat. Sopiva määrä pitsiä pitää neulomisen mielenkiintoisena, mutta toisaalta pitsikerrokset ovat sen verran helppoja, että tämä menee tv- ja matkaneuleenakin. 


Paita neulotaan pitsivahvuisesta langasta, ja se kuulostaa työläämmältä, mitä onkaan. Tai ehkäpä paita neuloutui nopeasti upean langan ansiosta. Madelinetosh Prairien harmaa on yksi kauneimmista harmaista, ja pidän tuosta hieman eläväisestä pinnasta. 


Seurasin ohjetta lähes tarkalleen. Pituudesta jätin muutamat sentit neulomatta, sillä tiesin, että pitsineule venyy pingotuksessa tarvittavan määrän sekä pituus- että leveyssuunnassa. Hieman jännäsin, tuleeko pääntiestä liian leveä, mutta joustinneule teki tehtävänsä.


Yritän jatkossa miettiä tarkemmin, millaisia neuleita oikeasti tarvitsen ja mitä tulen käyttämään. Tarkoituksena siis neuloa niitä pitkäaikaisia luottoneuleita, ja mielellään vielä sellaisia, joita voin käyttää niin töissä kuin vapaalla. Tämä neule on ehdottomasti yksi sellainen. 

15 kommenttia:

 1. Kaunis ja ajaton. Varmasti pitkäikäinen. Mukavaa loppuviiķkoa!

  VastaaPoista
 2. Onnistunut lopputulos! Langan valinta suhteessa neulemalliin ja puseron mitoitus suhteessa käyttäjään :)

  VastaaPoista
 3. Ihan superkaunis pusero, ei ihme, että se oli heti saatava puikoille - houkutteleva projekti!

  VastaaPoista
 4. Niin kaunis Little bird! Värikin on kyllä ihana.

  VastaaPoista
 5. Kiitos ihanat kommenteista! Olenkin ottanut Little Birdin heti tehokkaasti käyttöön, ja kulkenut siinä koko viikon:) se on ihana!

  VastaaPoista
 6. Kaunis on! Ja varmasti ihanan kevyt päällä :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tämä on unelman kevyt päällä. Nyt vaan mietin, että näitä pitsivahvuisia tarvitsee enemmänkin....:)

   Poista
 7. Tosi kaunis yksilö. Odotin kovasti neljännen kirjan ilmestymistä ja pienoisesti petyin, kun siinä ei sitten ollutkaan yhtään neuletta, jonka olisin halunnut toteuttaa. Tämä on kuitenkin kirjan kauneimpia malleja ja näkyy toimivan Toshista, kuten kaikki aina takuuvarmasti. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saatan olla ihan pihalla neuletrendeistä, mutta en ole huomannut että tämän kokoelman kanssa jokin neule olisi saanut suuren suosion niin kuin aikaisemmissa. Tämä little bird kuitenkin osui ja uppos:)

   Poista
 8. Kaunis paita! Tuo väri on todella ihana!

  VastaaPoista
 9. Oi, kuinka kaunis - ja tuo harmaa on ihana!

  VastaaPoista
 10. Huokaus, miten upea! Ja tuo lanka <3 . Kyllä tähän kelpaa pukeutua.

  VastaaPoista
 11. Tää on kyllä tosi kiva. Itse asiassa tätä postausta lukiessa sain inspiraation - joudun ehkä aloittamaan viikon viidennen projektin. Kiitti vaan :D

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...