tiistai 4. huhtikuuta 2017

Tubame


Olen jo pitkään seurannut instagramissa japanilaista Eriä, ja ihaillut hänen tyyliään ja kauniita neuleita. Vähitellen hän on alkanut suunnitella ohjeita myös itse, ja viime viikolla hän julkaisi ensimmäisen paitaohjeensa, Tubamen.


Sain testineuloa Erille tuon kauniin, hieman laatikkomaisen paidan kauniilla tekstuurilla. Hauska aaltomainen neulos saadaan aikaiseksi kierretyillä silmukoilla. Kuvien perusteella olin odottanut leppoisaa sileää neuletta, joka valmistuisi hetkessä, mutta ihan niin helpolla en päässyt. Neuleen joka toinen kerros neulotaan kierrettyä oikeaa, ja olen siinä todella hidas.  


Paita neulotaan alhaalta ylöspäin, ja kun kierretty sileä on selätetty, yläosaan neulotaan pintaneuletta nurjilla silmukoilla ja kiepsauttamalla lankaa välillä silmukoiden ympärille. Olkapäät muotoillaan lyhennetyillä kerroksilla ja pääntien voi jättää sen kummemmin viimeistelemättä, niin kuin tässä minun versiossani, tai neuloa siihen icordia. Hihoissa päästään taas neulomaan kierrettyä sileää.


Neuloin paidan Madelinetoshin Tosh Merino Lightistä, mutta tähän paitaan sopisi mainiosti hieman rouheampikin lanka. Paidan voi neuloa joko yksivärisenä tai ottaa mukaan kontrastivärin, jota käytetään paidan yläosassa ja hihoissa. Kannattaa ehdottomasti kurkata ohjeen projektikuvia Ravelryssä, sieltä löytyy useampi ilme tälle samalla paidalle.

8 kommenttia:

 1. Tää on IHANA! Ihan ehdottomasti to-do -listalle, välittömästi, heti, oitis.

  Ja tuo sun versio on tosi hieno. Tykkään melkeinpä itse näistä yksivärisistä enemmän, vaikka muutama kontrastillinenkin paita toimii.

  Paljonko tähän meni lankaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Liina! Tähän meni alle kolme vyyhtiä, koko S. Joku päivä mä vielä hommaan sen vaa´an niin osaan kertoa tarkat lukemat:) Mutta siis koska merinoa, tätä olis voinut vielä pingotella reippaasti suuntaan jos toiseenkin.

   Poista
 2. Aivan ihastuttava paita! Tuo kierrettyjen silmukoiden määrä kyllä vähän hirvittää...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! En osannut todellakaan odottaa noita kierrettyjä silmukoita:) en edes tiennyt että niillä neulotaan isompaa pintaa, mutta olen tämän jälkeen nähnyt pari muutakin ohjetta tuolla tekniikalla. Jos tämä ei olisi ollut testineule, olisin saattanut neuloa ihan sileää.

   Poista
 3. Onpas se tosi kaunis! Kivat nuo koristetaidat ja tykkään paljon tuosta "laatikkomaisesta" mallista laskettuine olkapäineen. Hieno!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Laatikkomallit ja a-linjat ovat minunkin suosikkejani:)

   Poista
 4. Kaunis paita! Tuo sileäneule kierretyillä silmukoilla näyttää tosi kivalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kierretyt silmukat tuovat kyllä sileään neuleeseen uutta ilmettä:)

   Poista

Kiitos kommentistasi! ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...