lauantai 1. huhtikuuta 2017

Satakieli


Minä lupaan ja vannon, etten enää osallistu mysteerineulontoihin. Koska haluan tietää jo heti aloittaessa, millainen neuleesta tulee ja miten värit kannattaisi sijoitella. Koska tuppaan olemaan vähän ylikriittinen mysteereitä neuloessani ja miettiessäni, tulenko varmasti tykkäämään lopputuloksesta vai en.


Tämä kaikki oli tiedossa jo joulukuussa ennen osallistumistani Satakielen mysteerineulontaan, mutta osallistuinpa silti. Odottelin kuitenkin aloituksen kanssa muutaman päivän, jotta näin millainen huivin alusta tulee ja toimisiko miettimäni värijärjestys. Tästä huolimatta ensimmäinen versio meni purkuun. Toinen toimi paremmin, mutta ei sekään täydellinen ole.


Satakieli on neulottu viidestä eri Tukuwoolin sävystä. Tukuvyyhdit näyttivät vierekkäin upeilta, mutta jostain syystä ne eivät näyttäneet aivan yhtä kauniilta ainaoikeaksi raidoittaen neulottuna. Ehkä olisin kaivannut huiviin enemmän symmentriaa ja loogisuutta. Huivin pitsiosiot toistuvat kauniisti, ja jotain samaa olisin kaivannut raitaosioihinkin.


Olen nähnyt blogeissa ja instagramissa upeita Satakieliä, joissa värivalinnat ovat osuneet oikein nappiin. Jätin omani vuoden vaihteessa muutamaksi kuukaudeksi odottelemaan pingoitusta, ja pieni etäisyys teki hyvää. Ei ihan sellainen kuin toivoin, mutta varsin toimiva huivi silti.

20 kommenttia:

 1. Mulla oli ihan muut langat kuin Tukut tässä, mutta silti lähes sama väripaletti sun kanssasi. :)

  Itse neuloin äsken Stephenin Color craving -huivin Semilla Extra Finosta väreinä pastelliset vaaleanpunainen ja minttu sekä harmaa ja valkoinen. Huomasin vaan itse, että koska vaaleanpunainen oli (Tukun tapaan) harmaan päälle värjätty, siitä tuli harmaan kaverina vähän ankea kombo. Yksinään kumpikin kauniita, mutta raitoina ei toiminut mullakaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri tuo vaaleanpunainen on yksi suosikeistani, joten odotukset olivat korkealla. Näiden värien kanssa se ei todellakaan pääse oikeuksiinsa, enkä osannut yhtään odottaa sitä kun vyyhdeillä olivat niin nättejä vierekkäin:)

   Poista
 2. Minusta tämä Satakieli on kaunis! Minulla on vähän sama ongelma mysteerien kanssa. Haluan tietää millainen mysteeristä tulee, että osaan valita siihen parhaiten sopivat langat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lankojen valinta on todellakin vaikeaa näissä mysteereissä. Ja tähän piti valita viisi! Miten ihmeessä voi tietää, missä järjestyksessä ne kannattaa neuloa:)

   Poista
 3. Neuleen aloittaminen ilman, että tietää kokonaisuutta tuntuu jo ajatuksenakin tosi hankalalta, mutta hyvin olet onnistunut! Kaunis huivi, kauniit harmoniset värit!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toisaalta se, ettei tiedä, millainen valmiista neuleeseen tulee, houkuttelee kovasti ja pitää jännitystä yllä:) Toisaalta kun näitä neuleita on jo aika paljon tehnyt ja niitä löytyy vaatekaapista reippaasti, haluaa että ne mitä tekee, ovat oikeasti sellaisia jotka tulee käyttöön.

   Poista
 4. Oikein kauniit värit on sun Satakielessä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Memma! Tässä on monia Tukuwoolin suosikkivärejäni:)

   Poista
 5. Huivi on kyllä ihan sinun oloisesi :-)
  Jotenkin tunnen samaa epämukavaa tunnetta näitä KALeja kohtaan, josta juuri itsekin kirjoitin blogiin. Pitäisi tietää lopputulos, jotta voisi harkita värien sijoittelun ja valita mieleiset langat. Minulle tuottaa haasteita lähes aina myös aikataulussa pysyminen vaikka testineulonnoissa samaa haastetta en koekaan. Satakieleni on vielä puikoilla ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä kun luulin, että olen viimeinen tämän Satakielen kanssa:) mutta kuten kävin jo blogissasi kommentoimassa, minulla aikataulu menee sekaisin siinä vaiheessa, jos joku alkaa ohjeessa tökkiä. Silloin on helppo nakata neule keskeneräisten kasaan ja jatkaa jonkun muun projektin parissa.

   Poista
 6. Oi kuinka kaunis! Minä taasen en ole edes aloittanut tätä, vaikka olen katsellut toinen toistaan kauniimpia satakieliä. Huivi innostukseni on vasta heräilemässä, joten oli ehkä hyvä etten aloittanut tätä kaiken kiireen keskellä joulun alla. Minuakin nimittäin vaivaa hiukan tuo sama suunnittelu ongelma, miten voi suunnitella värit, kun ei tiedä mallin ulkonäköä. Ehkä pitäisi vain rohkeammin antaa mennä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Neulon tällä hetkellä huivia, jonka värejä en ole itse valinnut enkä olisi sellaisia osannut valitakaan, mutta hieno tulee. Joskus olisikin kiva neuloa rohkeammin jotain ihan muuta, mihin on tottunut:)

   Poista
 7. Minusta tuo sinun värivalintasi on ihan täydellinen: hillitty ja kaunis!

  VastaaPoista
 8. Kyllä siitä tosi kaunis tuli!

  Mutta ymmärrän silti ongelman: ainakin itse haluan neuloa jotain käyttökelpoista, enkä halua pistää tunteja tuotteeseen, josta en sitten pidäkään. Toki olen tehnyt niin vahingossa jo useita kertoja, ja tulen varmasti vielä tekemäänkin, mutta sitten siitä pitää oppia jotain (kuten että miksi ei tämmöistä lankaa tämän mallin kanssa. Tai ehkä, että miksi ei mysteerineulontaa.)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taitaa kuulua harrastukseen nuo välillä jollain tapaa hieman epäonnistuneet tuotokset:) Aina ei neuloessa todellakaan osaa edes ajatella, mikä siinä lopputuloksessa saattaa häiritä. Mutta yritän ainakin opetella purkamaan, mikäli jo neuloessa tuntuu, ettei tästä hyvää tulee millään.

   Poista
 9. Minun silmääni sekä huivi että väriyhdistelmä näyttävät oikein kauniilta! Voin silti hyvin kuvitella, että jos lähtisin tällaiseen mysteerineulontaan mukaan, niin törmäisin varmasti samanlaisiin ongelmiin. Olen varsinainen jahkaaja kaikissa kädentöissä :) Hyvä, että pieni etäisyys sai huivin näyttämään kauniimmalta omaankin silmään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Jahkailu ei todellakaan ole avuksi näissä mysteerineuleissa, joissa aikataulu on tiukahko:) varsinkin jos haluaa aikataulussa pysyä. Mutta välillä on oikeasti hyvä pysähtyä miettimään, jos jokin alkaa neuleessa tökkiä.

   Poista

Kiitos kommentistasi! ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...