perjantai 2. joulukuuta 2016

Granito


Vastaiskuna kolealle toimistolle, kylmille jäähalleille ja talven tuiskuille neuloin lämpimän Graniton. Tukholman Litet Nystanista ostetut ruotsalaiset 2-säikeiset villat (Kampes) tuntuivat heti sopivalle langalle Joji Locatellin suunnittelemaan paitaan, vaikkakin ovat ohjeessa käytettyä lankaa paksummat. Ensimmäinen aloitus menikin purkuun, ja siitä viisastuneena neuloin paidan xs-koon silmukoilla, mutta s-koon mitoituksen mukaan. Sopiva tuli, mutta jännätä sain kyllä loppuun asti, miten käy. 


Epävarmuus lopputuloksesta olikin ainut neulomista häiritsevä tekijä. Jojin ohje on selkeä ja helppo, ja paita neuloutui hihoihin asti miltei itsestään. Granito onkin hieman laatikkomainen peruspaita, jossa jujuna ovat kohoraidat etu- ja takaosassa sekä leveät taskut. Yksinkertaista, kaunista ja käytännöllistäkin!


Villasta neulottuna oma versioni ei kuitenkaan ole niin laskeutuva kuin alkuperäinen, ja taskut eivät ainakaan vielä ole asettuneet luontevasti paikoilleen. Sain kaupan päälle extrajenkat, mutta ehkäpä tuo pieni ongelma korjaantuu ajan kanssa. En ainakaan anna sen häiritä, sillä olen erittäin innoissani siitä, että minulla on vihdoinkin luottopusero niihin tilanteisiin, kun tarvitaan jotain todella lämmintä päälle. 

7 kommenttia:

 1. Onpa kaunis! Kiitos hyvästä ohjevinkistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tämä houkuttelisi neuloa myös toisenlaisesta langasta:).

   Poista
 2. Kaunis <3. Sinulle näyttää sopivan kaikki mahdolliset mallit. Ja olet tooodella taitava tekemään suuritöisiäkin töitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tykkään näistä vähän rennommista malleista, joiden kanssa ei ole tiheyskään niin millin päälle tarkkaa:) Kauniita ja mukavia päällä.

   Poista
 3. Ihana neule! Rento ja kiva malli - ja taskut on paitsi käytännölliset, myös kivan näköiset!

  VastaaPoista
 4. Ihan mahtava paita, lanka näyttää upealta!

  VastaaPoista
 5. Näyttää todellakin luottoneuleelta, käy kaiken kanssa. Taskut ovat varmasti asettuneet jo - ajan kanssa tai höyryllä! :D

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...