sunnuntai 5. kesäkuuta 2016

Moroccan tote

Eilen koulun kevätjuhlan jälkeen teimme retken Haagan Alppiruusupuistoon. Tänä vuonna osuimme paikalle juuri oikeaan aikaan, kun puisto oli kauneimmillaan. Mukana oli vihdoinkin valmiiksi virkattu Moroccan tote (ilmainen ohje). Sanoisinkos, että varsin työläs ja aikaavievä projekti. Aloitin tämän jo viime elokuussa, mutta into virkkaukseen lopahti äkkiä, kun valmista ei tullut millään eikä jälkikään ollut sellaista, miltä ohjeen kuvissa näytti.


Laukun ideahan lähti tuosta kauniista marokkolaisesta kuviosta. Päätin kuitenkin virkata laukun Molla Millsin vinoraitalaukun kokoiseksi ja malliseksi. Laukku on edelleen yksi suosikeistani ja kaikin puolin hyväksi todettu. Ja koska kalalanka on ehdottomasti paras lanka laukkuihin, virkkasin laukun Suomen Langan mustalla ja Novitan luonnonvalkoisella kalalangalla 2 mm koukulla.


Keväällä sain uutta intoa laukun virkkaamiseen, kun vihdoinkin huomasin, että olin virkannut kuviota "väärin". Jo alussa minua häiritsi, että mustalla virkattu kuvio oli reunoista epäselvä ja kaartoi selkeästi oikealle. Tämä johtui siitä, että olin ottanut uuden langan työhön edellisen langan edestä enkä takaa. Jälki parani tämän jälkeen huomattavasti, ja vaikka virkkaus oli edelleen työlästä ja langat koko ajan solmussa, virkkasin laukun päättäväisesti loppuun asti.


Edelleenkin välttelen ompelua, joten laukussa ei ole vuorikangasta. Se on hiukan löperömpi kuin vinoraitalaukku, koska silmukat on tässä virkattu takalenkkiin, mutta en koe sitä ainakaan vielä ongelmaksi. Virkkasin kyllä "pohjalevyn" kassin pohjalle peittämään sisäänotot. Nepparin laitto on suunnitteluasteella. Laukun hihnat on suosiolla ommeltu suutarilla, sillä vinoraitalaukun hihnat ovat menneet jo kaksi kertaa uusiksi. Lopulta kyllästyin vöiden metsästykseen kirpparilta ja vein laukun suutarille.


Tästä kaikesta varmaan heijastuu se, että en juurikaan nauttinut projektista. Tiesin kuitenkin, että pidän valmiista laukusta ja tällaisen työn jälkeen sitä osaa arvostaa ja paljon. Se on ihana! Niin ihana, että Alppiruusupuistossa kuvasin enemmän laukkua kuin ruusuja. Laitetaan kuitenkin loppuun muutama kuva eiliseltä.

11 kommenttia:

 1. Kannatti olla sitkeä. Kassi on hieno!

  VastaaPoista
 2. Ihan mielettömän hieno laukku ja kauniita kuvia!

  VastaaPoista
 3. Ihana, upea laukku! Olen ihaillut tämän ohjeversiota Pinterstissä, mutta mall on vaikuttanut niin työläältä, että ihailua pidemmälle en ole uskaltautunut. Kannattaisi varmaan - niin kaunis tämä sinun virkkaamasi laukku on!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Työläs tämä tosiaan on, kun lankoja saa kieputella ahkerasti... Enkä yhtään ajatellut sitä ennen kuin aloitin:) mutta toisaalta tämä on näitä, jotka on vaan pakko tehdä.

   Poista
 4. Siis niin hieno tämäkin! Aivan upea laukku! Olet taitava!

  VastaaPoista
 5. Kyllä kannatti, on se niin hieno!

  VastaaPoista
 6. Kiitos ihanaiset! Täällä on nyt virkkuukärpänen puraissut pitkästä aikaa kunnolla ja koukku heiluu taas:)

  VastaaPoista
 7. Ihan mielettömän ihana kassi!

  VastaaPoista
 8. Onpa se hieno kesäkassi. Ei ihme, että virkkaus koukuttaa. :)

  VastaaPoista
 9. Aivan ihana kassi!! Tällainen mustavalkoisuus on kyllä kovasti minunkin mieleen ja tuo marokkolaishenkinen kuviointi on aivan ihana <3

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...