keskiviikko 1. kesäkuuta 2016

AlmazToukokuussa osallistuin Meiju Knitsin mysteerineulontaan. Almaz-huivin ohje tupsahti Ravelryn kirjastoon neljässä eri osassa, ja lopputulosta sai jännätä viimeiseen asti. Nämä mysteerithän ovat varsin riskaabelia hommaa neulojalle, joka tykkää tutusta ja turvallisesta, ja mielellään vielä harmaasta. Päätinkin heti alkuun, että mikäli lopputulos ei miellytä, niin puran surutta koko huivin. Onneksi näin ei kuitenkaan käynyt!


Langoiksi valitsin The Uncommon Threadin Silky Merino Fingeringiä (tummanharmaa) ja Everydayta (keltainen) sekä uutta tuttavuutta Keesin Precious Sockia (hopeanharmaa). Langoista onnistuminen ei olisi ainakaan kiinni, sillä varsin luksusmaisia ovat kaikki. Pääväriksi valitsin tummemman harmaan ja värien asettelu onnistui kerralla kohdalleen, vaikka vähän sokkona sen saikin tehdä.


Alussa piti päättää, neulooko huivista ainaoikea- vai pitsiversion. Lähdin liikkeeseen ainaoikealla ja päätin muokata ohjetta sen verran, että neuloin lyhennetyillä kerroksilla muotoillut raitaosuudet myös ainaoikealla enkä sileällä. 


Ensimmäiset kolme osiota neuloi nopeasti ja hiukan jo huolestuin, tuleeko huivista riittävän suuri. Neljännessä vaiheessa saikin sitten neuloa enemmän ja varmuuden vuoksi tikuttelin vielä loppuun muutaman kerroksen lisää. Päättelykerroksen nirkot jätin suosiolla pois.


Pingotus teki jälleen ihmeitä, ja olen valmiiseen huiviin tyytyväisempi, kuin olisin alussa skeptisenä koskaan uskonut. Huivin epäsymmetrinen malli on kaunis ja se on pehmeän kiiltävä kaulalle kiepsautettava ihanuus!

12 kommenttia:

 1. Kaunis on! Näillä väreillä voisin itsellenikin tehdä, vaikken tähän mysteeriin mukaan lähtenytkään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuota keltaista ja vaaleampaa harmaata jäi sen verran, että niistä taitaa tulla toinenkin huivi:)

   Poista
 2. Hieno rakenne, kauniit värit ja muutenkin näyttävä huivi! Voin jo kuvitella tuon vaikka missä väreissä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässä mysteerissä olikin mielenkiintoista seurata, millaisia huiveja tulee pitsiversiolla ja tietenkin erilaisilla väriyhdistelmillä. Upeita versioita löytyy lisää Ravelrystä:)

   Poista
 3. Hyviä valintoja teit. Raitaosion ainaoikea yhteinäisti sun versiota tosi kivasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tässähän melkein toivoo, että tulisi jo viileämmät ilmat ja pääsisi kiepsauttamaan tämän kaulaan:)

   Poista
 4. Kaunis huivi, sopii sinulle todella hyvin.

  VastaaPoista
 5. Tuolla väriyhdistelmällä huivista tuli upea!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...