torstai 20. elokuuta 2015

Bridgewater


Jared Floodin Bridgewater on yksi kauneimmista huiveista, jonka olen neulonut. Neliönmuotoisena se on erittäin monikäyttöinen, himmeästi kiiltävä vaaleanharmaa sopii niin arkeen kuin juhlaan ja lisäksi huivi on uskomattoman ilmava ja pehmeä.


Huivi aloitetaan neulomalla ainaoikealla neliö. Kärjestä leventäen edetään kohti neliön keskustaa ja siitä taas kavennellaan silmukoita pois kohti vastakkaista kärkeä. Helppoa, mutta hieman tylsähköä. Tässä vaiheessa huivi lepäilikin pitkiä aikoja olkkarin pöydällä.


Kesän alussa otin itseäni niskasta kiinni. Neliö valmistui ja pääsin poimimaan reunoista silmukat pitsireunukseen, joka neulottiin pyörönä. Pitsin neulominen toi uutta intoa ja reunus valmistui hurjaa vauhtia. Kuvio oli helppo ja muutama sata silmukkaa per kerros ei tuntunut missään.


Kuvittelin jo, että huivi on hetkessä valmis. Väärin! Viimeisenä nimittäin pääteltiin huivi neulomalla siihen samalla viimeinen pitsiosio. Reunassa siis neulottiin edes takaisin 13 silmukan pitsikuviota ja joka toisella kerroksella pääteltiin yksi silmukka neulomalla se yhteen pitsikuvion viimeisen silmukan kanssa. 


Alku oli erittäin tuskaista ja hidasta. Meinasi jo paniikki iskeä, saanko huivin ajoissa valmiiksi. Takkuisen alun jälkeen vauhtia tuli vähitellen lisää ja huivi pääsi pingotukseen aikataulussa. Niin kuin aina pitsihuivien kohdalla, pingotuksen jälkeen myttyisestä huivista kuoriutui kaunis yksilö. Kokoa neliöllä on 135 cm x 135 cm.


Huivi on neulottu Malabrigon Silkpacasta, jota ostin alkuvuodesta Snurresta. Tykkään kovasti ja ehdottomasti neulon tästä lisääkin. Bridgewater pääsi mukaan loppukesän juhlahumuun ja heti kun ilmat viilenee, se siirtyy arkikäyttöön. Sitä en kyllä vielä toivo, sillä nyt nautitaan auringosta.

14 kommenttia:

 1. No Wau, on tosi kaunis! Minulla kyllä jäisi neulomatta joten nostan hattua!

  VastaaPoista
 2. Oi, se on ihana! Niin suloisen Jane Austen mutta samalla niin eleettömän moderni! :)

  VastaaPoista
 3. Huivi on todella kaunis! Yksinkertaisesta keskiosasta huolimatta siinä on aika lailla näpertelyä!

  VastaaPoista
 4. Huikean kaunis huivi. On tuossa ollut tikuttelemista :)

  VastaaPoista
 5. Kiitos ihanaiset! Kyllä tässä tikuttelua riitti, enkä ihan heti ottaisi uusiksi. Sen verran ihana kuitenkin, että joku samantapainen saattaa puikoille joskus päätyä:) Ja tuo pitsivahvuinen lanka on aivan ihanaa vaikka kovasti saa töitä tehdä, että siitä mitään valmista tulee!

  VastaaPoista
 6. Oi hurja miten kaunis huivi! Mä olen aina miettinyt miten neliö istuu kaulalle, mutta istuhan se tosi kauniisti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Istuu tosi hyvin, paremmin kuin luulin! Uskoisin, että ohuesta langasta neulottuna taittelu muotoon kuin muotoon onnistuu, kun ei ole liian tönkkö:)

   Poista
 7. Jo on huiman kokoinen huivi! Aivan ihastuttava.

  VastaaPoista
 8. On hurjan kaunis! Ja sävykin juuri passeli :)

  VastaaPoista
 9. Se on ihan super, ja Silkpaca on ehkä universumin mukavin lanka. Tai ainakin kärkikympissä.

  Hauska myös nähdä huivin istuvuus noin käytännössä, kuten joku tuossa yllä kommentoikin. Paremmalta tuo näyttää sillä saralla kuin muutama tekemäni ympyrä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ympyrät ja puoliympyrät on haasteellisia:) En ole vieläkään löytänyt yhdelle sopivaa asettelutapaa, tosin eipä sillä niin väliä takin alla.

   Ja Silkalpaca on ihana! Sitähän löytyy tummanharmaanakin, joten sellaista sitten seuraavaksi:)

   Poista
 10. Huh, mikä urakka. Hurjan kaunis huivi siitä kuoriutui.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...