torstai 28. toukokuuta 2015

Pilkkulaukku


Virkkuri-laukkukokoelmani on kasvanut yhdellä Pilkkulaukulla. Pallotyynyn jälkeen tiesin, että tämäkin tulee olemaan työläs projekti, mutta lopputulos on upea.


Kalalangalla ja 1,75 mm koukulla etenin hiljakseltaan ja ohjeen mukaan. Vain huomatakseni, että tällaiselle pätkälle 60 kerrosta pylväitä on liikaa. Laukku viisti jo polvitaipeissa. Purin yhden pallukkakerroksen ja parempi näin.


Hihnojen kiinnitykseen käytin samoja purjerenkaita kun tytön kännykkäpussiin. Nämä on todettu oikein toimivaksi ja kestäväksi ratkaisuksi. Laukun hihna löytyi Fidasta ja yläreunaan ompelin käsin parit nepparit. 

En uskokaan, että nämä virkatut laukut jää vielä tähän. Virkkurista löytyy ainakin yksi, joka on ehdottomasti vielä tehtävä!

17 kommenttia:

 1. Tämä on niin ihana! Itsellä on ja yksi kirjan pallokassi työlistalla, olen jo vuoden haaveillut siitä pallokassista, jossa on kangasalaosa. Mukavia toukokuun loppupäiviä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se kassi on myös ihana! Harmi vaan kun siinä tarvitaan ompelukonetta, joten ei kykene:) Aurinkoista kesän alkua sinullekin!

   Poista
 2. Onpa ihana laukku! Varmasti juuri kesällä tosi hyvä :)

  VastaaPoista
 3. Tosi kaunis; virkatuissa laukuissa on se hyväpuoli, että nihin mahtuu ihan alytön määrä tavaraa!
  Mutta, kerrohan siis vielä, että miten tuo kiinnityskohta menee? Tuo purjerengas?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laitoin laukkuun purjerenkaat kokoa 5,5 mm. Eli paketista löytyy renkaita ja niille vastakappaleita. Sitten sellaisen muoviosan (tulee paketissa) sekä vasaran avulla paukutetaan renkaat paikalleen. Tässä laukussa tuo pylväspinta on sen verran löysää, etten jättänyt mitään muuta rakoa purjerenkaita varten, vaan venyttelin pintaa sen verran mitä tarvis oli.

   Ainakin tuossa kännykkäpussissa purjerengas on kestänyt hyvin ja tuo rengas estää langan venymisen ja rispaantumisen.

   Poista
 4. Se on kyllä niin hieno! Kauniisti viimeisteltykin. :)

  VastaaPoista
 5. Tulipa ihana kesälaukku! siisti tuo purjerengaskiinnityksessä. Nyt vaan toivotaan aurinkosäitä, että kassia saa ulkoiluttaa mahdollismman paljon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kesää odotellessa! Ja uskoisin, että varsin näppärä laukku käytössä:)

   Poista
 6. Kaunis; aivan täydellinen kesälaukku!

  Kuinka vaikeita Virkkurin ohjeet ovat satunnaiselle sunnuntaivirkkaajalle, etenkin nämä kaksiväriset mallit? Sinun töidesi perusteella tekisi mieli kirja hankkia ja pitkästä aikaa virkkuukoukkuun tarttua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näissä ei ole mitään vaikeaa! Ihan perusvirkkausta, pylväitä ja kiinteitä silmukoita. Toinen lanka kulkee aina silmukoiden sisällä mukana ja kirjassa on ohjeet langanvaihtokohtaan. Eniten nämä vaatii kärsivällisyyttä:) Pienellä koukulla ei hetkessä valmista tule. Kalalankaa kyllä suosittelen laukkuihin, kestävää ja helppo pestä puhtaaksi koneessa.

   Poista
  2. Kiitos! Ehkä kirja on vain hankittava ja virkkuuharjoitteisiin ryhdyttävä.

   Poista
 7. Kaunis pilkkulaukku ja hyvä muoto tuollaisena vähän enemmän neliskumaisena. Ja purjerengaskiinnitys näyttää tosi kivalta! Tämä on kyllä kiva malli!

  VastaaPoista
 8. ihana! Noi Mollan virkkausmallit on kyllä ihania! Mullakin kummittelis joku virkattu laukku mielessä...!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...