maanantai 11. toukokuuta 2015

On the Beach


Olen neulonut kesäpaidan ja vieläpä hyvissä ajoin ennen kesää. Edellinen kesäpaita onkin odottanut kolme vuotta viimeistelyjä, sillä joskus kappaleiden yhdistäminen ei vaan nappaa.


Tämän v-aukkoisen paidan ohjeena on Isabell Kraemerin On the Beach. Paita neulotaan ylhäältä alas ja hihat neulotaan contiguous-menetelmällä. Uuden oppiminen on aina kivaa ja piti motivaatiota sen verran yllä, että paita neuloutui vauhdilla. 


Halusin sellaisen rennon paitulin, joten neuloin paidan kokoa isompana. Tosin ohuemmasta langasta kuin ohjeessa. BC Garnin Tussah Tweed onkin täydellinen lanka tähän kesäiseen neuleeseen, ja sitä on ehdottomasti hamstrattava lisää.


Näin jälkikäteen toivon, että olisin neulonut paidan vaikka puolikasta pienemmillä puikoilla (nyt 4,5 mm ja 5 mm). Ainakin kaulus tarvitsee pari kerrosta kiinteitä silmukoita, jottei paita valahda päältä pois. 

15 kommenttia:

 1. Näyttääpä tosi hyvältä ja tajusin just että juuri tuollainen minun vaatekaapistani vielä puuttuu. Niin ja hauska kuva tuo viimeinen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uskon, että tätä tulen käyttämään ja paljon! Menee kesällä mekonkin päälle tarvittaessa. Taidan siis poiketa lankakauppaan ja tehdä toisenkin:)

   Tuo joutsen oli kyllä varsinainen linssilude. Kovasti piti meille seuraa ja esitteli temppujaan.

   Poista
 2. Ihanan rento paita! Ja lanka on kiva kesäinen, tuttu mulle eli kokemusta on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lanka on kyllä ihana! Olen tainnut jumittua viime aikoina tuttuihin ja turvallisiin. Jos vaikka kokeilisi jotain hempeän kesäistä väriä seuraavaksi:)

   Poista
 3. Toi on tosi ihana! Mulla on myös Tussah Tweediä harmaana, ja juuri tuollainen sen pitää olla :) Ja hatunnosto kesäpaidasta, joka on valmis hyvissä ajoin ennen kesää :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! Jos vaikka kaivelisin yhden viime vuoden keskeneräisen kesäneulomuksen esille niin kohtahan olisi kesän vaatekaappi hyvällä mallilla:)

   Poista
 4. Ihana neule, kiva malli ja kaunis lanka! Tuo contiguous menetelmä kuulostaa ja näyttää kivalta - se piti heti googlata :) Josko sitä jonain päivänä rohkaistuisi aloittamaan paidan neulomisen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ja varsin toimiva menetelmä tuo contiguous. Ihan en heti hahmottanut, miten se hiha siitä muotoutuu, mutta luotin ohjeeseen ja hyvä tuli. Siitä vaan paita puikoille:)

   Poista
 5. Suloisen mutkaton kesäpaita. :) Kappaleiden yhdistäminen on se kohta neuletöissä, jossa harvemmin olen tyytyväinen työn jälkeen. Kaikki saumattomat mallit kiinnostavat. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saumattomia malleja ehdottomasti! Tuo minun keskeneräinen on vielä sen verran paksusta langasta, että saumoista tulee niin tönköt... En tainnut ajatella ihan loppuun asti kun sen aloitin:)

   Poista
 6. Juts täydellinen Beach -paita!

  VastaaPoista
 7. Kiva kesäpaita! Rantakekejä odotellessa...

  VastaaPoista
 8. Ihan super! Tussah tweed on lanka, joka aiheuttaa mussa spontaaneja kuolareaktiota, ja selkeesti ihan syystä.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...