perjantai 28. helmikuuta 2014

Basic Black


Vaikka vaatekaapista löytyy muutama itse neulottu takki, kaupasta ostettu musta neuletakki on ollut helpoin heittää vaatteen kuin vaatteen päälle. Joten kun sain testineuloa Veera Välimäelle Basic Black -neuletakin, halusin siitä ehdottomasti perusmustan. Valmistumisen jälkeen tämä musta takki on ollut lähes päivittäin käytössä. Se on sopivan rento ja mukava päällä, ja viihdyn siinä todella hyvin. Kiitettävästi sitä saa kyllä rullata, sillä valkoiset kissankarvat pitävät siitä myös.


Vaikka takki on ainaoikein-neuletta ja varsin simppeli malliltaan, ei neulominen sujunut ihan niin sutjakkaasti kuin luulisi. Musta lanka asetti omat haasteensa, kun yritin neuloa tätä loppusyksyn ja alkutalven pimeissä illoissa. Ensimmäisen version kanssa tein kaikki mahdolliset virheet. Väärä koko, nappilista väärällä puolella ja jopa hihat aloitin nurjalta puolelta (kuinka tyhmiä virheitä sitä voi tehdäkään!).


Purkuun meni koko takki. Toinen versio menikin helpommin, kun yritin olla tarkkana oikeissa kohdissa. Raglan-lisäykset tehdään tässä mallissa harvakseltaan. Jätin lopulta viimeiset lisäykset pois, ettei yläosasta tullut liian löysä. Tiukan istuva siitä ei ollut tarkoitus tullakaan.


Neuloin koko villatakin yhdellä värillä, sillä sopivaa kontrastiväriä helmaan ja hihansuihin ei kotoa löytynyt. BC Garnin Semillaa takki söi hieman enemmän kuin ohjeessa, melkein kahdeksan kerää. Pelkäsin vähän etukäteen, venähtääkö ainaoikein-neule kovassa käytössä, mutta takki on pitänyt hyvin muotonsa. Painavien nappien vuoksi takki on kiinnipidettävää mallia, mutta pidän siitä juuri tällaisena.


Onneksi jaksoin sitkeästi koko projektin loppuun asti. Enpä olisi silloin ensimmäisen version kanssa taistellessa uskonut, että tästä tulee näinkin ihana:).

21 kommenttia:

 1. Minäkin aion tehdä oman version tästä mallista. Tosi kiva!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tällaista neuletakkia tarvitsee aina, oli se sitten musta tai jonkun muun värinen:) En ehkä ihan heti ala mustaa uudestaan neulomaan.

   Poista
 2. Yksinkertainen on kaunista! Kyllä se vaan on ihana ja sopii niin hyvin kantajalleen noissa kuvissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos:) Sen verran ajaton malli, että tätä tulee pidettyä vuosia, jos vaan hyvänä säilyy.

   Poista
 3. Hieno neule! Napit viimeistelevät sen tyylikkäästi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sopivien nappien valinta on välillä vaikeaa, sillä valikoimat on usein niin rajalliset. Nämä on Menitasta. Taitaa olla mustaksi maalattua puuta.

   Poista
 4. perusmusta on hyvä, sopii kaikkiin vaatteisiin eikä varmasti kyllästy! Hienon takin teit!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin on! Mustaa tulee pidettyä paljon, vaikkei se olekaan kaikista käytännöllisin valinta eläinperheessä:).

   Poista
 5. Ihan mielettömän hieno! Kyllä tuollainen yksinkertainen on vaan ihan parasta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näitä simppeleitä neuleita tulee pidettyä eniten:) Vaikka olisihan niitä erikoisempiakin hauska neuloa ja välillä voisi jopa revitellä jollakin värikkäällä langalla.

   Poista
 6. Niin kaunis ja klassinen takki! Mut noi pohdinta-, hampaanpurenta- ja purkuhommat on kyl niin kauheita neuleiden kanssa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuntuu, että noita purkuhommia on ollut viime aikoina ihan riittämiin. Tänään viimeksi laitoin purkuun viittä vaille valmiin huivin...

   Poista
 7. Oikein nätti perustakki! Varmasti tulee käytetyksi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmasti tulee, sen on jo nämä viimeiset pari kuukautta näyttäneet:)

   Poista
 8. Nätti on! Mulla ei ole sinni riittänyt noita perusmustia neulomaan mutta Veeran malleissa saattais olla sitä jotain joka pitäis mielenkiintoa neulomiseen yllä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mielenkiintoinen malli tarvitaan ehdottomasti! Musta on kyllä kenkku väri neuloa.

   Poista
 9. Tiedätkö, löytyykö mallin ohjetta suomenkielellä?
  Inkku

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ohje on vain englanniksi, mutta se on mielestäni sen verran yksinkertainen ettei kannata kieltä säikähtää. Katajalan neulesanastosta löytyy tarvittaessa apu moneen ongelmaan: http://www.katajala.net/marjut/neuleet/sanasto.shtml

   Poista
 10. Hurjan hieno! Pitäisi välillä tehdä itsellekin jokin simppeli, perusvaate; niillä on aina (ja eniten) käyttöä. :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...