lauantai 30. marraskuuta 2013

Fairy SnowCap


Minun ei pitänyt neuloa pipoa, tai ylipäänsä aloittaa uutta neuletta, sillä keskeneräisiä on liikaakiin. Koti on kuin keskeneräisten töiden hautausmaa. Mikähän mättää, kun into lopahtaa heti alkuunsa? Aloitan neuleita ja virkkuita, mutta ne jää kesken heti alkumetreillä. Poikkeuksena kuitenkin tämä pipo, jonka neuloin hetkessä ja sain jopa valmiiksi. 


Ravelryssä törmäsin Rosemary (Romi) Hillin The Great Oddments Knitdown -projektiin. Ostamalla e-kirjan saa tipotellen 15-18 ohjetta pieniin projekteihin, jotka voi toteuttaa yksinäisistä, epämääräisistä keristä, joita jokaiselta neulojalta varmasti löytyy. Pikaisella vilkaisulla totesin, että Romi Hillin muut neuleohjeet ovat kauniita, joten silloinen hinta, reilu 7 euroa, ei tuntunut pahalta sijoitukselta, vaikkei tiennyt mitä tuleman pitää. 


Ensimmäinen ohje oli Fairy SnowCap -pipo, johon löytyi oranssinväristä Dropsin Nepalia. Ilmeisesti joskus ajattelin perustavani kettuhuivitehtaan, sillä tuota ketunoranssia on edelleen jäljellä (edelleenkin vaikka tämä söi kaksi kerää). Pieni neule, mutta opin paljon uutta. Ensimmäistä kertaa loin väliaikaisen aloituksen i-cordin avulla ja neuloin pipon ylhäältä alas. Pari kerrosta vähemmän olisi riittänyt, jos olisin päässyt sovituspuuhiin. Siistimmän ja viimeistellymmän ilmeen takia silmukat pääteltiin neulan avulla silmukoimalla. En ole ihan varma, onnistuinko niin kuin piti, mutta uusi tekniikka sekin. 

Tästä ensimmäisestä pikkuprojektista jäi todella positiivinen fiilis, sillä ohje oli huolella suunniteltu ja pääsin oppimaan uuttakin. Jään innolla odottelemaan, mitä seuraavaksi Ravelryn ohjekirjastoon ilmestyy :).

17 kommenttia:

 1. Ihana, ihana ihana! Enpä ole koskaan kokeillut neuloa ylhäältä alas pipoa. Mielenkiintoista vois olla kokeilla. Ja keskeneräisyyksiä minunkin kaapeissani lymyää. Eikä mitään isompia projekteja ole edes jaksanut aloittaa, ehkä joulun jälkeen jotain sitten taas? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinulla taitaakin olla joulujuttujen kanssa ihan tarpeeksi tekemistä:) Minä yritän tsempata itseäni vähitellen tähän jouluun, olisi kiva saada tehtyä itsekin jotain koristeita.

   Poista
 2. Hyvin kaunis ja mielenkiintoisella tavalla toteutettu pipo!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tätä oli kyllä todella kiva neuloa, kun koko ajan tapahtui jotain. 4,5 mm puikoilla pipo valmistuikin hetkessä.

   Poista
 3. Hieno myssy ja kauniin mallinen/muotoinen! Myös tuosta aiemman postauksen kaulahuivista pidän!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yllätyin kyllä tästä positiivisesti. Olisi helppoa vääntää 15 perusohjetta pieniin neuleisiin, mutta tässä oli oikeasti mietitty yksityiskohdat kunnolla loppuun asti.

   Poista
 4. Voi, kun kaunis, ihana kuvio. Tuo ylhäältä alas tehtävä pipo olisi kyllä sovittelun kannalta järkevää... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla oli käytössä 40 cm pyöröt, joten en päässyt sovittelemaan kun eihän niistä pää mahdu läpi:). Olisi pitänyt käyttää magic looppia... No, ei tuo paha ole noinkaan, himpun reilu vaan.

   Poista
 5. Kaunis pipo! ja ihan mahtava oranssi väri. Romin ohjeet on yleensä ihan timanttisesti kirjoitettuja. Olen parin hänen huiviaan neulonut ja todella nauttinut kun ohjeiden kanssa ei ole tarvinnut yhtään arpoa. Kaikki on selkeää ja loogista. Pitääpä itsekin tutustua tuohon uuteen neulemallisarjaan. josko ostais vaikka itselle joululahjaksi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihastelin juurikin noita Romin huiveja ja ehdottomasti haluan neuloa joskus vielä sellaisen. On se vaan ihanaa neuloa ohjeesta, joka on niin taitavasti kirjoitettu:).

   Poista
 6. Tosi kaunis pipo! Ihanan värinen =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Onneksi meidän tytöt tykkää väreistä, kun mulle se mieluisin on harmaa:)

   Poista
 7. Tämä on ihana! Törmäsin itse tähän malliin Pinterestissä jonkin aika sitten ja kävinkin Ravelryssä laittamassa muistiin, josko jossain vaiheessa itsekin ostaisi ja toteuttaisi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Myssyn alkuperäinen vaalea väri on todella kaunis, vähän sellainen lumikuningattaren päähine:)

   Poista
 8. Onpa huolellisesti suunniteltu ja tehty pipo! Kauniskin vielä kaikin puolin. :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...