torstai 8. marraskuuta 2012

Uusi valonlähde


Joku aika sitten esittelin isoa paperinarupalloa, jonka neulominen oli alussa varsin takkuista hommaa. Alun jälkeen neulominen helpottui ja nopeutui jonkun verran, mutta kyllähän se oli sormille ja käsille rankkaa touhua. Tällä kertaa en juurikaan nauttinut sileän neulomisesta, mutta tiesin, että lopputulos palkitsee. Sain ihanan valokoristeen olkkariin!


Valaisin on neulottu paksusta paperinarusta 7 mm puikoilla. Sileää neuletta pyörönä koko vyyhti loppuun.


Rautalankaverkosta leikkasin kaksi n. 60 x 42 cm palaa, jotka kiinnitin pitkistä reunoista toisiinsa. Sisälle tein pari palaa verkosta pitämään kehikon muodossaan ja pitämään valosarjan paikoillaan. Noita palasia en vielä kiinnittänyt mitenkään. Katson ajan kanssa, mikä niiden lopullinen paikka on.


Kastelin paperinaruneuloksen vedessä ja venytin sen kehikon ympärille. Istuu siihen täydellisesti! Sitten vielä kiinnitys ylä- ja alareunoista virkkuukoukun avulla.

Ohjeen sain Nurmeksen käsityökeskuksesta ja sieltä ostin myös kaikki tarvikkeet valaisimeen. Nyt vaan toivon, että kissat eivät luule tätä valaistuksi deluxe-raapimispuuksi.

9 kommenttia:

 1. Tuohan on hieno valaisin. Kissat tosiaan saattavat käydä visiitillä kurkkimassa, on se kuitenkin sen verran houkuttelevan näköinen.

  VastaaPoista
 2. Aivan upea! Äitini harrastaa myös tuota paperinarun neulomista ja on tuon tyyppisen valaisimen tehnytkin. Minäkin haaveilen moisesta, mutta en ole saanut aikaiseksi. Ehkä tilaan äidiltä ;)

  VastaaPoista
 3. Kiitos! Materiaalina tykkään paperinarusta tosi paljon. Se taisi olla ensimmäisten juttujen joukossa silloin 4 vuotta sitten, kun aloittelin käsityöharrastusta.

  VastaaPoista
 4. Mainio valaisin! Olen myös virkannut paperinarusta kaikenlaista ja naru "juoksee" paremmin kun kerää suihkauttaa välillä vedellä ja pitää muovipussissa, ettei kosteus heti haihdu.


  VastaaPoista
 5. Mainio valaisin! Olen myös virkannut paperinarusta kaikenlaista ja naru "juoksee" paremmin kun kerää suihkauttaa välillä vedellä ja pitää muovipussissa, ettei kosteus heti haihdu.


  VastaaPoista
 6. Ihana! Paljonko sinulla on silmukoita tuossa valaisimessa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tässä on 80 silmukkaa. Näyttää kapealle neuloessa, mutta kosteana venyttäminen auttaa muotoilemaan "neuleen" kehikon ympärille.

   Poista
 7. Hei, hieno on ja kekseliäs. Yritän nyt hiukan vastaavaa, mutta semmosta kapeaa tuubia. Mikä on tuon sinun valaisimen halkaisija?

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...