keskiviikko 19. syyskuuta 2012

Jaqueline


Tästä villatakista olen enemmän kuin innoissani. Kyseessä Dropsin Jaqueline ja vähänkös olisi houkuttanut tehdä tuo ohjeen sinapinkeltainen versio! Langanostohetkellä Soukan Menitassa Karisman värivalikoima oli rajallinen ja toisaalta olin jo päätynyt mielessäni väriin, joka on ajattomampi.


Virkkuu oli useampaankin otteeseen telakalla. Vaikka virkkauksen perusteet onkin hallussa, niin saan helposti samalla langalla ja koukulla monta erikokoista kappaletta. Niinpä mittailin tarkkaan, onko alahelmasta tulossa ollenkaan sellainen leveydeltään kuin pitää. Jouduin tekemään alun kolme kertaa ja päädyin lopulta pienempään koukkuun (4 mm). Koukun vaihdosta johtuen pituus ei täsmännyt pylväsryhmien jälkeen ja työ jäi vähäksi aikaa hautumaan.


Päätin kuitenkin jatkaa ohjeen mukaan purkamatta ja ihmeellistä kyllä yläosasta ja hihoista tuli varsin sopivat. Lisäksi pituutta tuli hieman lisää, kun muotoilin työn kosteana. Ainut miinus on kaulus. Jos olisin tiennyt, miten se läsähtää pylväsryhmien kohdalta, olisin jättänyt ne kokonaan pois. Mutta eipä se juuri käytössä näy. Takaa jätin läpän pois, mielestäni parempi näin. Niin, ja lankaa meni hurjat 14 kerää.

Uskoisin, että tätä tulee pidettyä ja paljon! Tämä taitaa olla ensimmäinen näin iso virkkuu itselle ja onnistumisesta innostuneena aloittelen jo toistakin virkattua nuttua.

4 kommenttia:

  1. Vau, onnittelut ison työn loppuun saattamisesta. Tuollaisen jälkeen on kyllä varmasti tyytyväinen olo. :)

    VastaaPoista
  2. Vau, tuo on ihna juuri tuollaisina, kauluksineen! Yleensä en itse pidä kauluksista mutta tässä nekin ovat mielestäni nätit. Tää sun oma näyttää musta paremmalta kun toi Dropsin malli :D

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...