lauantai 1. syyskuuta 2012

Alivia


Sain kesällä lahjaksi kerän tätä ihanaa okrankeltaista Malabrigo Yarn Sockia. Mietiskelin mitä tekisin ja päädyin huiviin. Huivi on ollut mukana kesän reissuilla hotelleissa, laivalla ja autossa, ja aika näppärä matkaneule olikin. Yleensä muistan huonosti erilaiset pitsikuviot, mutta kerrankin opin jotain ulkoa!


Ohje on Vanessa Smithin Alivia. Kaunis malli, josta löytyy pitsiä ja ainaoikein neuletta. Eli sopivan arkinen kauniilla reunuksella. Ohjeessa oli myös täysin pitsinen versio, mutta yllättäen tuo ainaoikein tuntuu minulle omimmalta. Tein huivista suuremman kuin ohjeessa. Ajatuksella, että saan sen tarvittaessa solmittua kiinni ja jotta koko vyyhti pääsee käyttöön. 


Huivi on ollut valmiina jo pitkään, mutta pingottaminen kesti. Miten te muut pingotatte neuleet lapsi- ja kissaperheissä? Minulla ei ole mitään alustaa. Toisaalta, en tiedä minne sen panisin, joten olen pingottanut neuleet parvekkeen paksulla matolla. Nyt kesäkautena parvekkeen ovea on ollut pakko pitää auki (sisällä kuuma!), joten lapset saa väistellä parvekkeella nuppineuloja ja aamulla kissojen öisen rallin jäljiltä nuppineulat on pitkin parveketta ja huivi kauniissa mytyssä.

Värikästä syyskuuta ja ihania neulomisiltoja teille kaikille =)

8 kommenttia:

 1. Tosi kaunis ja ihanan värinen huivi!

  VastaaPoista
 2. Kaunis on huivi! Mulla vähän sama ongelma tuon pingotuksen kanssa, vaikkei kissoja olekaan.... Yleensä pingotan olohuoneen mattoon illalla, kun lapset on jo nukkumassa, ja jos vain aamulla ehdin ennen heidän heräämistään, kerään pois. Onneksi alkavat olla jo sen verran isoja, että osaavat jo vähän varoakin :o)

  VastaaPoista
 3. Kaunis huivi!
  Pingotusonkelmia on ollut tässäkin kissataloudessa, mutta nyt homma onnistuu jo melko hyvin: Bilteman hyppelyalustan kun voi sijoittaa keittiöön yön ajaksi ja oven saa kiinni. Toki on haasteellista saada esim. huivia alkuunkaan pingotettua, sillä ystävällinen karvakaveri nyppii neuloja irti sitä mukaa, kun minä niitä saan kiinni.

  VastaaPoista
 4. Tosi kaunis! Ja lanka sopii täydellisesti malliin! Milloinkahan alkaisin opetella lukemaan engl.kielisiä ohjeita, se kun tuntuu olevan vielä rajoite...

  VastaaPoista
 5. Kiitos kaunis kommenteista! Harkitsen tuota alusta ostoa. Talvella kun parvekkeella pingottaminen ei taida onnistua ollenkaan.

  Hanna, ne englanninkieliset ohjeet tuntuvat vaikeammilta kuin oikeasti ovatkaan. Netistä löytyy hyviä neulesanastoja:)

  VastaaPoista
 6. Tosi kaunis huivi! Sopivan yksinkertainen mutta silti siinä on sitä jotain... Hieno!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...