tiistai 28. helmikuuta 2012

Jämäpipo


Eihän mun pitänyt pipoa enää tälle talvelle neuloa, mutta Muita ihania -blogin jämäpipon ohje houkutteli kaivamaan omatkin jämälangat esille. Tässä pipossa näkyykin aika hyvin viime aikaisten tuotosten värisävyt :)


Ihan yhtä paksuja jämälankoja ei löytynyt, joten tein ohuemmista ja 4 mm pyöröpuikolla. Silmukkamäärään hain vinkkejä wurmista, kun se tuli tuosta ensimmäisenä mieleen. Pipoon tuli siis 100 silmukkaa ja ei ainakaan päätä kiristä.


Raidoittelin ohjeen mukaan 19 raitaa ennen kavennuksia. Ohuemmasta langasta piposta tuli vähemmän reilu kuin alkuperäisestä, ja tuntuu, että minulle se sopii paremmin näin. Mikä parasta, tykkään siitä, miten raidoittelut eri väreillä onnistui. Välillä värien yhdistäminen tuntuu niin haastavalta, ja kun viihdyn itse aika neutraaleissa sävyissä, niin liian räikeä pipo olisi kyllä jäänyt eteisen kaappiin. Alareunan piparireunuksen korvasin rapuvirkkauksella.

Tytöt ihastuivat myös pipoon, joten taitaa vielä pari pipoa valmistua tälle talvelle. Jämälangoista mielellään ja kirkkaammilla sävyillä. Huomenna palaamme taas normaaliin arkeen sairasteluiden jälkeen, ja lupaan harjata hiukseni ennen töihin menoa (jos jonkun huomio kiinnittyi pipon sijasta takkutukkaani).

6 kommenttia:

 1. Hauska pipo, tuohon saa hyvin hukutettua jämälankoja. :)

  VastaaPoista
 2. Onpahan ihana pipo. Onneksi kurkistin blogiisi, olin jo kokonaan unohtanut suunnitelmani virkata kevääksi noita perhosia, joita taulukehyksiisi on päässyt lentelemään. Tuo on niin helppo ja nopea mallia ja vielpä kaunis perhonen.

  VastaaPoista
 3. Pipo on hurmaava. Ja sopii oikein hyvin takkutukankin kaveriksi! :D

  VastaaPoista
 4. Heh, just lisäsin oman jämäpiponi blogiini ja seuraavaksi pitäisi kuvata valmistuneet Kalajokisukat.

  VastaaPoista
 5. Kiitos ihanaiset taas kommenteista, kyllä tällä pipolla kelpaa keväthangilla kuljeskella:)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...