maanantai 19. joulukuuta 2011

Villavalo - viimeistelyä vaille valmis


 

Villavalo on roikkunut keittiössä jo muutaman viikon eikä se siitä sen valmiimmaksi etene, joten laitetaan tällainen väliaikaraportti. Uusimmassa Suuri Käsityö -lehdessä (11-12/2011) oli kaavat Katja Rinkisen Villavalo-valaisimeen. Kun näin valokuvan tuosta valaisimesta, tiesin että se on tehtävä. Enkä luovuttanut, vaikka materiaalien hankinta meni tosi hankalaksi. Lopulta tilasin huopakankaan Tampereen messuille Koskenpään Huopatehtaalta. Ja sitten kun piti alkaa leikata huopaa, huomasin, ettei sen tekeminen ole ollenkaan minun juttu. Sama ohje löytyy Vintagen viemää -kirjasta huomattavasti pidempänä ja toivottavasti selkeämpänä versiona.

Lopulta huopa oli leikattu ja taittelin sen muoviarkin päälle. Siellä se nyt on edelleen nuppineuloilla, kun jäin miettimään, että onko se sittenkään niin ihana. Mieskin ihmetteli, mikä ihmeen rätti meidän keittiön katosta roikkuu. Parin viikon mietinnän tulos on, että kyllä se meille kelpaa ja pidän siitä päivä päivältä enemmän. Sopisi hienosti olkkariin. Vähän yritän muotoilla noita taitoksia, kun jaksan ottaa neulan ja langan esille. Laitan myös uusia kuvia, kun varjostin on ommeltu kasaan ja se on oikealla paikallaan.

5 kommenttia:

 1. Kaunis on, etenkin valon kanssa! Eli ilmeisesti törmäsit samaan kuin minä, että oikeaa villahuopaa on vaikea mistään saada? Noita akryylijuttuja kyllä löytyy...

  VastaaPoista
 2. Kyllä vain, todella vaikeaa oli sopivan huovan löytäminen. Tämä on jonkinlaista teknistä huopaa? Huopapalan piti olla tietyn paksuista ja sopivan suuri (n. 70 cm x 140 cm), joten lopulta tilasin suoraan tehtaalta. Siellä oli kyllä nopea ja ystävällinen palvelu.

  VastaaPoista
 3. Todella hieno, vähänkö on ihana nähdä valmiina yksilö! Harmi että tuo ohjeistus oli noin hankala sitten Suurkäsityölehden sivuilla, oli kai siis jäänyt hankintapaikat lisäämättä? Hyvä kun onnistui kuitenkin upeasti, tosi hieno lopputulos!

  VastaaPoista
 4. Kiitos kommenteista! Tuo valaisinmalli on todella kaunis. Materiaalien hankinta oli tosiaan hankalampaa kuin oletin, mutta onneksi kaikki löytyi. Kankas on sen verran vieraampi materiaali minulle verrattuna lankoihin, että lopputulos jännitti koko projektin ajan. Mutta itsellehän tässä näitä tehdään, joten ei pidä olla liian tarkka:)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...